19:30 14.08.2020

Лукашенко заявив, що проти Білорусі почалася агресія

2 хв читати
Лукашенко заявив, що проти Білорусі почалася агресія

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проти республіки почалася агресія, а акції протесту організовуються з-за кордону і в них беруть участь люди з "пристойним кримінальним минулим".

"Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї "Відкритої Росії", Навального і так далі, і таке інше. Вже агресія почалася проти країни", - заявив Лукашенко на нараді з членами Ради безпеки в п'ятницю. Його цитує держагентство БелТА.

Разом із тим він вважає, що в Білорусі "катастрофа якась або аж надто перенапружена ситуація, але проблем вистачає і питань вистачає, які необхідно вирішувати".

"Ми сьогодні вже абсолютно чітко бачимо, що відбувається. Бачимо сьогодні дійових осіб. Як ми й говорили, заводаторами цього і організаторами є люди з-за кордону. У перших лавах йдуть люди з кримінальним минулим, притому пристойним кримінальним минулим. Ну і наші - де діти, де не зовсім вже діти", - додав глава держави.

"Скажіть, а як військовій людині діяти? Мені що робити в цій ситуації? Ви хочете, щоб я сидів і чекав, поки Мінськ вгору перевернуть? Так ми потім не стабілізуємо обстановку. Тому треба зупинитися, брати голову в руки і заспокоїтися. І дати нам навести порядок, розібратися з тими, хто приїхав сюди", - наголосив Лукашенко.

Президентські вибори в країні пройшли 9 серпня. Відповідно до затверджених підсумків виборів, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську- 10,12%.

За даними ЦВК, Андрій Дмитрієв набрав 1,21% голосів, Анна Канопацька - 1,68%, Сергій Черечень - 1,14%. Проти всіх проголосували 4,59% виборців. Загальна явка склала 84,28%.

З 9 серпня в Білорусі тривають масові протести. За офіційною інформацією, одна людина загинула, сотні постраждали. Затримано близько 7 тис. людей. З четверга мирні протести почалися на білоруських промислових підприємствах.

Дії керівництва країни та силових структур викликали різку критику з боку офіційних осіб в ЄС і США, які не виключають введення санкцій щодо республіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА