08:22 15.08.2020

Трамп підписав новий указ, стосовно дії в США китайського застосунку TikTok

2 хв читати
Трамп підписав новий указ, стосовно дії в США китайського застосунку TikTok

Президент США Дональд Трамп випустив новий указ, що обмежує дію на території США китайського застосунку TikTok.

Указ спрямований на те, щоб після перевірки Комітетом з іноземних інвестицій (CFIUS) заднім числом визнати недійсною покупку пекінською компанією ByteDance застосунку Musical.ly, який у кінцевому підсумку і став TikTok.

"Комітет почав своє розслідування угоди в листопаді минулого року, і міністр фінансів США Стів Мнучін заявив у п'ятницю, що агентство завершило "вичерпний огляд" і "одноголосно рекомендував" Трампу розірвати угоду. Президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на усунення загрози від застосунку TikTok для національної безпеки", - повідомляє Білий дім.

Указ наказує ByteDance і її дочірнім компаніям відмовитися від усіх активів і позбутися особистих даних користувачів, зібраних за допомогою TikTok або Мusical.ly в США.

На минулому тижні Трамп підписав указ, згідно з яким протягом 90 днів повинні бути заборонені будь-які угоди будь-якої особи або щодо будь-якого майна, що перебуває під юрисдикцією Сполучених Штатів, з компанією ByteDance Ltd. (Власник TikTok - ІФ).

"Поширення у Сполучених Штатах мобільних застосунків, розроблених і належним компаніям Китайської Народної Республіки (КНР), продовжує загрожувати національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів. Наразі необхідно вжити заходів для усунення загрози, яка походить, зокрема, від одного мобільного застосунку TikTok", - йдеться в указі президента.

Раніше американські сенатори ухвалили законопроект про заборону використання програми TikTok на мобільних пристроях держслужбовців в США.

Президент Трамп також заявив, що робота TikTok в США буде припинена, якщо до 15 вересня вона не буде продана американській компанії.

Тим часом повідомлялося, що компанія Microsoft на переговорах з ByteDance щодо продажу TikTok, обговорюють ціну угоди, яка коливається від $ 10 млрд до $ 30 млрд.

У Пекіні різко розкритикували американську адміністрацію за тиск на соцмережу TikTok, назвавши цю ситуацію відкритим залякуванням. "Це суперечить принципам ринкової економіки і принципам відкритості, прозорості та відсутності дискримінації СОТ. Це відкрите залякування", - прокоментував на брифінгу ситуацію представник МЗС КНР Ван Веньбінь.

У МЗС КНР додали, що подібні дії Вашингтона Пекін вважає "політичною маніпуляцією".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА