11:35 15.08.2020

Венедиктова підписала подання до ВРП про тимчасове відсторонення Вовка з посади глави ОАСК

2 хв читати
Венедиктова підписала подання до ВРП про тимчасове відсторонення Вовка з посади глави ОАСК

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала подання до Вищої ради правосуддя (ВРП) про тимчасове відсторонення з посади голови Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павла Вовка та інших суддів ОАСК, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Зазначається, що подання підписане 14 серпня, при цьому "генпрокурор не підписувала клопотання про дозвіл на затримання і взяття під варту Вовка та інших суддів ОАСК".

У свою чергу Вовк так прокоментував цю інформацію на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук: "якщо це правда, то це дуже хороша новина".

"У НАБУ дуже хотіли, щоб прокурор підписала подання - прокурор підписала. Це, насправді, ніяк не вплине на розслідування, але, як мінімум, вони перестануть лити бруд на генпрокурора і на президента. А члени ВРП тепер ухвалять своє рішення", – написав глава ОАСК.

17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зіновію Холоднюку. Крім того, зазначалося, що "триває процес вручення підозр ще 4 особам".

Голові ОАСК інкримінується ч.3 ст. 27, ст. 351-2 (організація перешкоджання діяльності ВРП, ВККСУ), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнес кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій або осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із обумовленим результатом.

Пізніше НАБУ оприлюднило відеосюжет, в якому йдеться, зокрема, про п'ять епізодів задокументованої протиправної діяльності суддів ОАСК та інших судів. 21 липня було оприлюднено ще один сюжет, до якого увійшли матеріали про навмисне перешкоджання главою ОАСК проведенню конкурсу на посаду голови ДСА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА