15:45 16.08.2020

Представник Ердогана звинуватив Байдена в невігластві і зарозумілості за його висловлювання про ситуацію в Туреччині

1 хв читати

Туреччина в неділю засудила висловлювання кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена, який закликав підтримати політичних супротивників турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Байден зробив ці коментарі в інтерв'ю, знятому "Нью-Йорк Таймс" ще в грудні, але відео з ними з'явилося тільки в суботу, і викликало широку реакцію в соцмережах.

В інтерв'ю, відповідаючи на запитання про Ердогана, Байден назвав турецького президента "самодержцем", розкритикував його політику щодо курдів і висловився за підтримку турецької опозиції.

"Те, що я думаю, ми повинні зробити, так це поміняти підхід до нього, і дати зрозуміти, що ми підтримуємо опозиційне керівництво", - сказав Байден.

Він сказав, що необхідно "підбадьорити" суперників Ердогана, щоб допомогти їм здобути перемогу, але не за допомогою перевороту, а на виборах.

"Аналіз ситуації в Туреччині Джо Байденом грунтується на чистому невігластві, зарозумілості і лицемірстві", - написав у своєму Твіттері прес-секретар Ердогана Ібрагім Калин.

Він додав: "Дні, коли ви віддавали Туреччині накази, минули. Але якщо ви все ще думаєте, що можете спробувати, будьте нашим гостем. Ви заплатите за це".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА