17:58 16.08.2020

В Офісі президента України назвали неправдою заяву керівництва Білорусі, ніби Україна "наказує" провести перевибори в цій країні

2 хв читати
В Офісі президента України назвали неправдою заяву керівництва Білорусі, ніби Україна "наказує" провести перевибори в цій країні

В Офісі президента України спростовують заяву білоруського керівництва про те, що українська сторона нібито в наказовому порядку наполягає на проведенні повторних виборів президента в Білорусі і наголошують, що поважають політичні кордони кожної нації і не втручаються у вирішення питань про вибори в інших країнах.

"Сьогодні в Мінську практично офіційно прозвучало, що нібито керівництво України «наказує» провести нові вибори в Білорусі. Це не просто відверта неправда. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? Чи навіть не так: до чого тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?", – йдеться в заяві, опублікованій на сайті Офісу президента в неділю.

У відомстві зазначають, що міждержавні відносини – " коректність і виваженість публічних формулювань. Бо незалежно від того, в якому емоційному стані перебуваєш сьогодні, у відносинах між сусідами обов’язково буде завтра, післязавтра".

При цьому в Офісі глави Української держави закликали керівництво Білорусі поважати право своїх співгромадян на життя, здоров'я і свободу, наголосивши, що від цього залежить майбутнє не тільки держави, а й політиків. "Єдине, що хотілося б справді сказати білоруській державі, це – поважайте право своїх співгромадян на життя, здоров'я та свободу. І на політичну зрілість... Від цього залежатиме не тільки майбутнє Білорусі, а й майбутнє багатьох людей, включно з будь-якими політиками", – зазначають у відомстві.

У заяві наголошується, що"Україна точно поважає і географічні і політичні кордони кожної нації і не втручається у вирішення питань про вибори або чиюсь перемогу на них".

"Безсумнівно, посиланням на ту чи іншу сусідню державу не можна заглушити голос багатотисячних протестів своїх же співгромадян. Якщо довіри немає, – а світ бачить, що довіри й близько немає – то цей дефіцит несправедливими звинуваченнями на адресу «керівництва іншої країни» не заповнити. Швидше, можна викликати ще більшу недовіру", – наголосили в Офісі президента України.

Раніше в неділю президент Білорусі Олександр Лукашенко, виступаючи в неділю перед своїми прихильниками на мітингу на площі Незалежності в Мінську заявив, що країни Балтії та Україна "наказують" провести в країні нові президентські вибори і категорично відкинув таку можливість, заявивши, що в такому випадку "ми загинемо як держава, як нація".

"Танки і літаки за 15 хвилин льоту від наших кордонів. Натовські війська брязкають гусеницями біля наших воріт. Литва, Латвія, Польща і, на жаль, наша рідна Україна і її керівництво наказують провести нам нові вибори. Якщо тільки ми підемо на поводу у них – ми зірвемося в штопор", – сказав глава білоруської держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА