13:31 17.08.2020

Фракція "Голос" подала 2150 правок до законопроекту про локалізацію

2 хв читати
Фракція "Голос" подала 2150 правок до законопроекту про локалізацію

Народні депутати від фракції "Голос" подали 2150 правок до другого читання проекту закону №3739 "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі", що називається законопроектом про локалізацію в промисловості, повідомляє народний депутат Максим Бужанський (фракція "Слуга народу") у своєму Telegram-каналі.

"Фракція "Голос" подала 2150 правок до закону про локалізацію, що дає величезне поле діяльності для нашої промисловості. Молодці, зробили все, що могли, для боротьби з нашою економікою і працевлаштуванням громадян", - написав він.

Як повідомлялося, 21 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №3739 про локалізацію, спрямований на розвиток машинобудування. Документ передбачає преференції під час державних закупівель із вимогою локалізації 25-40% виробництва в Україні з 2021 року з подальшим підвищенням ще на 15 п. п. із 2024 року.

Законопроект був зареєстрований у парламенті 24 червня 2020 року. Його співавторами стали переважно нардепи фракції "Слуга народу", зокрема Дмитро Кисилевський, Дмитро Наталуха, Роксолана Підласа, а також голови депутатських фракцій і груп, парламентських комітетів, члени комітету економічного розвитку та інші депутати - загалом 37 осіб.

Водночас голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас надіслав на адресу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та спікера парламенту Дмитра Разумкова листа, в якому висловив занепокоєння ініціативами уряду та парламенту щодо преференцій українському машинобудуванню під час держзакупівель, які суперечать узятим Україною зобов'язанням у рамках Світової організації торгівлі. Крім того, ЄС вважає, що законопроект порушує принципи недискримінації, а з урахуванням пропонованого рівня локалізації до 60% фактично позбавляє іноземну продукцію можливості участі в держзакупівлях.

Пізніше Шмигаль заявив, що законопроект про локалізацію в чинній редакції не відповідає деяким параметрам Угоди про асоціацію Україна-ЄС, а також запевнив міжнародних партнерів у тому, що українське законодавство, зокрема проголосований у першому читанні законопроект про локалізацію, відповідатиме Угоді про асоціацію Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА