14:53 17.08.2020

Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну - Зеленський

2 хв читати
Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну - Зеленський

 Президент України Володимир Зеленський провів закриту нараду з керівниками розвідувальних органів, керівниками силових структур, а також із головами низки обласних державних адміністрацій у зв'язку з різким загостренням ситуації в Білорусі, на якій зазначив, що події в цій країні можуть істотно вплинути на Україну.

"Було здійснено оцінку всіх можливих сценаріїв подальшого розвитку сьогоднішнього внутрішньополітичного загострення в сусідній країні, зокрема різних типів ескалації, враховуючи так звані гібридні типи світових конфліктів. Крім того, було виконано аналіз ризиків безпосередньо для України, що виникають у зв'язку з тим чи іншим розвитком ситуації", - повідомляється на сайті глави Української держави в понеділок.

Під час наради було детально проаналізовано і внутрішньополітичну ситуацію в самій Білорусі, і численні зовнішні чинники, які можуть вплинути на розвиток подій після минулих у цій країні президентських виборів.

Як повідомлялося, президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Згідно з офіційними підсумками виборів, за нинішнього президента Білорусі Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,12%. Того самого дня в Білорусі розпочалися масові протести, які тривають досі. За офіційною інформацією, під час протестів щонайменше одна людина загинула, сотні постраждали, затримано близько 7 тис. осіб. З четверга мирні протести розпочалися на білоруських промпідприємствах.

У неділю Лукашенко, виступаючи перед своїми прибічниками на мітингу на площі Незалежності в Мінську, заявив, що країни Балтії та Україна "наказують" провести в країні нові президентські вибори й категорично відкинув таку можливість, заявивши, що в такому разі "ми загинемо як держава, як нація".

І Офісі президента України спростували таку заяву білоруського керівництва: " Це не просто відверта неправда. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? Чи навіть не так: до чого тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?" При цьому у відомстві закликали керівництво Білорусі поважати право своїх співгромадян на життя, здоров'я і свободу, наголосивши, що від цього залежить майбутнє не лише держави, а й політиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА