18:12 17.08.2020

Нові вибори у Білорусі відбудуться після ухвалення нової Конституції - Лукашенко

2 хв читати
Нові вибори у Білорусі відбудуться після ухвалення нової Конституції - Лукашенко

 Президент Білорусі Олександр Лукашенко допустив можливість проведення нових виборів глави держави після ухвалення нової Конституції.

"Нам треба ухвалити нову Конституцію. Ви її маєте ухвалити на референдумі, й за новою Конституцією провести, якщо ви хочете, вибори і парламенту, і президента, і місцевих органів влади", - сказав Лукашенко в понеділок. Фрагмент виступу показав телеканал "Белорусь 24".

Раніше в понеділок Лукашенко відвідав Мінський завод колісних тягачів, де заявив, що вибори в республіці відбулися "по цивільному", а 80% голосів, які він отримав за офіційними даними ЦВК, не були сфальсифіковані.

Там же він заявив, що не піддасться тиску і не стане проводити нові вибори президента. "Ніколи ви від мене не дочекаєтеся, щоб я під тиском щось зробив. Їх (виборів - ІФ) не буде. Тому що не буде ні МЗКТ, ні МАЗу, ні БілАЗу, за півроку ми знищимо все", - додав президент.

Весь виступ Лукашенка супроводжувався незадоволеним гулом, криками "Йди" і "Ганьба".

У Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. Відповідно до офіційних результатів, нинішній президент Олександр Лукашенко, який обіймає цю посаду з 1994 року, переміг на виборах із великим відривом від інших кандидатів. Оприлюднені результати виборів викликали масові протести, які тривають досі.

Затримано майже 7 тис. осіб, декілька сотень постраждали, одна людина загинула на акції протесту, одна - після затримання. За інформацією ЗМІ, про місцеперебування близько 80 осіб затриманих на акціях досі нічого не відомо.

З 13 серпня на білоруських промислових підприємствах розпочалися мирні протести, з 17 серпня - страйки. Крім того, у всій Білорусі люди почали шикуватися у ланцюги солідарності й проводитимуть мітинги проти насильства і за проведення нових виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА