11:12 18.08.2020

МЗС України та Норвегії висловили готовність посилити взаємодію у рамках ООН для відновлення територіальної цілісності України

2 хв читати
МЗС України та Норвегії висловили готовність посилити взаємодію у рамках ООН для відновлення територіальної цілісності України

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова і посол Норвегії в Україні Ерік Сведал висловили готовність сторін посилити взаємодію у рамках ООН із метою відновлення територіальної цілісності України з урахуванням обрання Норвегії до складу Ради безпеки ООН на період 2021-2022 років.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, в понеділок, 17 серпня Джапарова прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла Королівства Норвегії в Україні Еріка Сведала. Під час зустрічі сторони обговорили шляхи подальшого зміцнення українсько-норвезького міждержавного партнерства і ситуацію в тимчасово окупованому Росією Криму.

Так, посол Норвегії запевнив у невизнанні його країною незаконної спроби анексії Криму та подальшій підтримці європейських та євроатлантичних прагнень України, а також процесу реалізації системних реформ у державі.

За словами Джапарової, з метою протидії з боку міжнародного співтовариства крокам Росії особливу увагу має бути сфокусовано на ситуації в тимчасово окупованому Криму.

"Інструментом такої взаємодії розглядається формалізований міжнародний майданчик – "Кримська платформа, покликаний забезпечити координацію міжнародних заходів на кримському напрямі", - наголосила перший заступник міністра.

Крім цього, Джапарова відзначила важливість ефективної взаємодії з метою протидії російським гібридним загрозам.

"Спотворення Росією об’єктивної ситуації в тимчасово окупованому Криму, а також використання міжнародних майданчиків та інших демократичних інструментів з метою легітимізації спроби анексії Криму не повинні залишатися поза увагою міжнародного співтовариства", - додала вона.

Під час зустрічі Джапарова і посол Норвегії також констатували загальний інтерес до посилення двосторонньої торгівлі та інвестиційної співпраці. У цьому контексті сторони наголосили на важливості проведення чергового засідання українсько-норвезької міжурядової комісії з питань співробітництва в галузі торгівлі, підприємництва та економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА