10:23 19.08.2020

Єрмак назвав дезінформаційною кампанією версію про участь українських спецслужб в історії з "вагнерівцями", затриманими в Білорусі

2 хв читати
Єрмак назвав дезінформаційною кампанією версію про участь українських спецслужб в історії з "вагнерівцями", затриманими в Білорусі

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розцінює інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків приватної військової компанії Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

"Очевидно, що версія про участь українських спецслужб в появі російських бойовиків-найманців у Білорусі напередодні виборів з'явилася не в Україні, а в російських ЗМІ, а саме - в російській "Комсомольской правде" 6 серпня. Це виглядає як добре продумана і спланована дезінформаційна кампанія", - сказав Єрмак у коментарі виданню LB.ua, оприлюдненому в середу.

При цьому він наголосив, що не може коментувати будь-яких операцій українських спецслужб, оскільки ті є секретними.

На запитання, чи відповідає дійсності інформація про те, що він пропонував перенести операцію через необхідність проведення переговорів із РФ щодо полонених, Єрмак відповів: "Ні, звісно, не відповідає".

Відповідаючи на запитання, чи справді звільнений із посади начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба вимагав, щоб усі учасники наради, на якій обговорювали спецоперацію, пройшли поліграф, глава Офісу президента сказав, що йому "про це нічого невідомо". "Але, переконаний, що це також не відповідає дійсності та є частиною дезінформаційної атаки, мета якої - розкол українського суспільства", - наголосив Єрмак.

При цьому він зазначив, що Офіс президента візьме до уваги інформацію, яка була поширена окремими ЗМІ і в соціальних мережах, про можливу причетність СБУ, ГУР та інших державних органів до процесуального документування появи російських найманців серед громадян України на території Білорусі.

Водночас глава Офісу президента висловив здивування тим, "що деякі українські громадяни публічно поширюють саме цю версію подій". "Можна припустити, що деякі внутрішні сили також вирішили використовувати цю дезінформаційну кампанію проти України у власних цілях напередодні виборів. А можливо, комусь дуже хочеться зірвати припинення вогню на Донбасі, яке триває з 27 липня", - додав Єрмак.

Як повідомили раніше українські ЗМІ, спецслужби України нібито готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків приватної військової компанії Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того як силовики доповіли про ці плани в Офіс президента, спецоперація провалилася.

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків "Вагнера", затриманих 29 липня.

Президент Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть катастрофічними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА