13:33 19.08.2020

Рішення суду про повторний арешт картин Порошенка свідчить про те, що в Офісі президента не готові визнавати своїх помилок - адвокат

3 хв читати
Рішення суду про повторний арешт картин Порошенка свідчить про те, що в Офісі президента не готові визнавати своїх помилок - адвокат

Рішення Печерського суду про повторний арешт картин із колекції п'ятого президента України, народного депутата фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка свідчить про те, що в Офісі президента не готові визнавати своїх помилок і "давати задню", вважає адвокат Ілля Новіков.

"Сама собою ситуація, коли Печерський суд повторно приймає рішення про арешт майна у скандальній справі, за якою рішення одного разу було визнане повністю незаконним апеляційним судом, – це не сенсація. З моєї точки зору, важливо в цій ситуації те, що після того грандіозного скандалу, який був у першій половині літа і який закінчився фактичною капітуляцією Офісу генерального прокурора в тому самому Печерському суді, коли вони відмовилися від своєї позиції в суді. Ті самі люди, той самий прокурор йде повторно з цим новим клопотанням про арешт майна", - наводить слова адвоката прес-служба "Євросолідарності".

За словами Новікова, важливе не рішення Печерського суду, а те, що Офіс генпрокурора в координації з іншими структурами вирішили "продовжити те, що вони почали".

"Звісно, що всі рішення, які будуть ухвалюватися в такому ключі, будуть оскаржуватися. Це для нас рутинна ситуація. Я думаю, що з цим новим арештом буде те саме, що й з попереднім. Це може зайняти кілька тижнів, місяців, але результат буде той самий", - переконаний Новіков.

У свою чергу адвокат Ігор Головань заявив, що протиправні дії силовиків, які вже доведені в інших судах, не розслідують належним чином, однак рішення на користь ДБР, які "прикривають" незаконні дії силовиків, Печерський суд ухвалює швидко.

"Ми зараз у дворі музею Гончара, який став ареною великої юридичної боротьби влади проти опозиції. У свій час була ганебна історія із захопленням музею, з незаконним обшуком арештом колекції картин, що належать подружжю Порошенків. Ми знаємо, що навіть Печерський суд не визнав цей обшук законним. Відмовив прокуратурі і слідчим ДБР у наданні дозволу на цей обшук. А крім того, оскільки арешт на картини було все ж накладено, 27 липня цього року Київський апеляційний суд скасував ухвалу суду про арешт картин", - нагадав Головань.

Він наголосив, що єдиним варіантом у цьому випадку може бути залучення до відповідальності тих людей, які брали участь у "ганебній історії із захопленням музею Гончара".

"Тобто всі ці люди – працівники ДБР і прокуратури, які брали в цьому участь, мали бути і будуть притягнуті до кримінальної відповідальності... Але замість того прокуратура, як це зазвичай вже зараз, знову звернулася до свого улюбленого Печерського суду, і з порушенням всіх процесуальних законів і матеріальних законів 10 серпня Печерський суд повторно видав ухвалу про накладення арешту на колекцію картин Петра Порошенка, яка зараз виставлена у цьому музеї", - зазначає адвокат.

Так, на думку адвоката, Печерський суд виступає "якимось бастіоном захисту незаконних дій влади".

"Очевидно, що метою цього повторного арешту є спроба надати якийсь вигляд законності цим діям щодо незаконного обшуку і захистити від відповідальності, прикрити тих слідчих і тих прокурорів, які організували незаконний обшук", - переконаний адвокат Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА