20:23 19.08.2020

Координаційна рада не має на меті змінити Конституцію і зовнішній курс Білорусі, намагається встановити контакт з адміністрацією Лукашенка

2 хв читати
Координаційна рада не має на меті змінити Конституцію і зовнішній курс Білорусі, намагається встановити контакт з адміністрацією Лукашенка

Координаційна рада прибічників екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської має на меті подолання політичної кризи в країні, заявила на брифінгу член Ради Марія Колесникова.

"Рада прагне подолання політичної кризи в Республіці Білорусь і забезпечення згоди в суспільстві на підставі Конституції. Координаційна рада не має на меті змінити конституційний устрій та зовнішньополітичний курс Білорусі", - заявила Колесникова журналістам у середу.

У свою чергу член ради Павло Латушко заявив, що Координаційна рада намагається встановити контакти з адміністрацією чинного президента країни Олександра Лукашенка.

"Сьогодні була спроба встановити контакт з адміністрацією президента. Поки що відповіді немає", - заявив Латушко журналістам після першого засідання ради в середу.

Латушко також наголосив, що "вирішити питання ми маємо самостійно - без участі іноземних представників, це найкращий варіант".

За його словами, головною ідеєю резолюції, затвердженою радою на першому засіданні, - діалог із владою щодо подолання політичної кризи.

За словами ще одного члена Ради - Ольги Ковалькової, "ми очікуємо діалогу, й цього вимагає весь білоруський народ". "Ми чекаємо, що діалог найближчим часом відбудеться", - додала вона.

Латушко також нагадав висловлювання глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що вибори в Білорусі "минули неідеально". На його думку, це є сигналом до діалогу Координаційної ради з російською стороною. "Саме російська сторона запросила нас до діалогу", - вважає Латушко.

"Координаційна рада вважає, що єдиним способом подолання політичної кризи є негайний початок переговорів і створення механізмів для відновлення законності та проведення нових виборів", - ідеться в поширеній радою резолюції.

"Ухилення від цих переговорів покладає на діючу владу відповідальність за поглиблення політичної та економічної кризи в Республіці Білорусь", - наголошується в резолюції.

Білоруська опозиція днями сформувала Координаційну раду з транзиту влади на чолі з екс-кандидатом у президенти Світланою Тихановською. Обрано президію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА