10:22 20.08.2020

Росія, зливши в ЗМІ документ із вимогою скасувати постанову ВР про вибори, унеможливила порушення такого питання перед парламентом - Гармаш

2 хв читати
Росія, зливши в ЗМІ документ із вимогою скасувати постанову ВР про вибори, унеможливила порушення такого питання перед парламентом - Гармаш

 Росія, зливши в ЗМІ документ із вимогою скасувати постанову Верховної Ради про неможливість проводити місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях, унеможливила не лише виконання цієї вимоги, а й порушення такого питання перед парламентом, заявляє залучений до роботи ТКГ українською стороною як представника ОРДО журналіст Сергій Гармаш.

"Очевидно, що зливши в ЗМІ документ (зверніть увагу, підготовлений до зустрічі радників, а не до ТКГ) з вимогою РФ скасувати постанову Верховної Ради про вибори, Москва зробила (навіть теоретично) неможливим не лише виконання цієї вимоги, а й саме порушення такого питання перед парламентом. У такий спосіб Росія свідомо загнала ситуацію у безвихідь, блокуючи майбутню зустріч радників Н-4, проти якої раніше відкрито виступав Козак (заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак - ІФ)", - написав Гармаш на сторінці у Facebook у четвер уранці.

Як зазначає журналіст, РФ хоче зірвати зустріч, заблокувати роботу самого інституту радників, але перекласти відповідальність за це на Україну.

"Далі, посилаючись на неефективність інституту радників Н-4, Москва висуне вимогу передати вирішення усіх питань на рівень ТКГ, в якій немає Франції та Німеччини, але є ОРДЛО. Саме це є метою РФ, а не скасування постанови ВР. Постанова ВР - лише привід", - наголосив він.

Так, Гармаш вважає, що в майбутньому слід чекати або на спробу суб’єктивізації ОРДЛО, або загострення на фронті, або дипломатичний тиск Заходу на РФ, ознакою якого буде зустріч "нормандської четвірки" на рівні зовнішньополітичних радників.

"Погано, що предметом таких торгів між Заходом і Москвою може бути якраз суб'єктивізація ОРДЛО", - додав журналіст.

Гармаш також повідомив, що пізніше оприлюднить пост зі своїм ставленням до того, що нині відбувається в Мінському процесі.

Раніше в ЗМІ було поширено копію російського документа, який російська сторона представила під час переговорів у рамках ТКГ. У проекті підсумкового документа майбутньої зустрічі радників "нормандської четвірки" Росія виклала свої вимоги до української сторони, зокрема скасувати постанову Верховної Ради, що не дозволяє проводити місцеві вибори на окупованих територіях.

Як повідомлялося, 19 серпня голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поінформував учасників ТКГ про направлення звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання щодо відповідності постанови парламенту про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також Комплексу заходів з виконання Мінських угод, який був підтриманий резолюцією Ради Безпеки ООН 2202 (2015 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА