13:46 20.08.2020

Климпуш-Цинцадзе вимагає від Зеленського оприлюднити деталі переговорів, які провадить українська делегація в ТКГ з Донбасу

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе вимагає від Зеленського оприлюднити деталі переговорів, які провадить українська делегація в ТКГ з Донбасу

 Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулася до президента України Володимира Зеленського з вимогою прояснити, чи є справжніми документи, які РФ пропонує ухвалити на зустрічі зовнішньополітичних радників "нормандської четвірки" 28 серпня, і чи має намір глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук звертатися до Верховної Ради по підтримку цієї пропозиції російської сторони.

"Відповідно до оприлюднених ЗМІ документів, Україна бере на себе зобов'язання скасувати постанову, яка не дозволяє зараз проводити місцеві вибори на окупованих територіях. Крім того, нав'язані Росією умови, на які нібито погоджується голова української делегації Кравчук, передбачають надання ОРДЛО так званого особливого статусу на постійній основі, подальше відведення української армії в тил та запровадження так званого прямого діалогу між українською владою та керованими з Москви терористами. Виконання бодай одного пункту із вказаних вимог стане початком знищення суверенітету України", - написала Климпуш-Цинцадзе у Facebook у четвер.

Народний депутат назвала особливо цинічним "процес здачі українського суверенітету в дні, коли Україна відзначає 29-ту річницю української незалежності".

"Вимагаю у влади оприлюднити деталі переговорів, які ведуться українською делегацією, а також інструкції/директиви, якими керується голова делегації Кравчук, який, вочевидь, відповідно до своїх повноважень, відображає офіційну позицію нинішнього президента Зеленського", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Раніше в ЗМІ поширено копію російського документа, який російська сторона представила під час переговорів у рамках ТКГ. У проекті підсумкового документа майбутньої зустрічі радників "нормандської четвірки" Росія виклала свої вимоги до української сторони, зокрема скасувати постанову Верховної Ради, що не дозволяє проводити місцеві вибори на окупованих територіях.

Як повідомлялося, 19 серпня голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поінформував учасників ТКГ про направлення звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання щодо відповідності постанови парламенту про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також Комплексу заходів з виконання Мінських угод, який був підтриманий резолюцією Ради Безпеки ООН 2202 (2015 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА