17:18 20.08.2020

Україна зобов'язалася провести конкурс на глав митниці та податкової, передати медзакупівлі "Медзакупівлям України" - меморандум з ЄС

2 хв читати
Україна зобов'язалася провести конкурс на глав митниці та податкової, передати медзакупівлі "Медзакупівлям України" - меморандум з ЄС

Україна в рамках меморандуму з Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги на суму до EUR1,2 млрд зобов'язалася передати централізовані закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та індивідуальних засобів захисту держпідприємству "Медичні закупівлі України" (МЗУ), створити там незалежну наглядову раду, а також провести конкурсний відбір на посади керівників Державної митної та Державної податкової служб.

Згідно з текстом меморандуму, оприлюдненим народним депутатом Данилом Гетманцевим, Україна також зобов'язалася розробити концепцію електронного податкового аудиту, розпочати його публічне обговорення, а також удосконалити систему моніторингу податку на додану вартість (ПДВ).

Окрім цього, меморандум зобов'язує ліквідувати Державну фіскальну службу (ДФС), ухвалити в першому читанні законопроект про створення нового агентства для розслідування економічних і фінансових злочинів, свідчить текст меморандуму.

Україна також зобов'язалася проводити конкурси на держпосади найвищого рівня (категорія А) відповідно до європейських принципів, зокрема в разі тимчасової роботи держслужбовця в період карантину.

Щодо поліпшення бізнес-клімату, меморандум зобов'язує Україну розширити повноваження приватних виконавців на вимоги до 100 тис. грн до будь-якого боржника, а також на адміністративні штрафи, що стане початком повного зрівнювання їхніх повноважень із державними виконавцями, зазначено в документі.

Крім того, Україна взяла зобов'язання сприяти блокуванню коштів на банківських рахунках шляхом дозволів на електронний зв'язок між виконавцями та банками.

У меморандумі також міститься необхідність створення нової Вищої кваліфікаційної комісії суддів України через прозору процедуру відбору, яку проводить конкурсна комісія з міжнародною участю.

Окрім цього, меморандум передбачає створення комісії з питань етики з міжнародною участю з повноваженнями проводити разову оцінку доброчесності членів Вищої ради правосуддя, рекомендувати їх звільнення у разі невідповідності стандартам, а також створення переліку заздалегідь відібраних кандидатур до Вищої ради правосуддя.

Серед умов меморандуму - авторизація автономної системи електронного кримінального судочинства НАБУ і САП, завершення атестації прокурорів на регіональному рівні і, відповідно до закону, початок процесу атестації на місцевому рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА