12:13 21.08.2020

"Слуга народу" залишається лідером електоральних симпатій, але її рейтинг поступово зменшується - аналітик Фонду "Демініціативи"

2 хв читати
"Слуга народу" залишається лідером електоральних симпатій, але її рейтинг поступово зменшується - аналітик Фонду "Демініціативи"

Рейтинг політичної партії "Слуга народу" падає, але вона залишається лідером електоральних симпатій українців, заявив аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Андрій Сухарина з посиланням на дослідження, проведене його організацією спільно з Центром Разумкова.

"Слуга народу" залишається лідером електоральних симпатій, але при цьому її рейтинг поступово зменшується. Якщо на початку року вона могла претендувати на 45% виборців серед тих, хто визначився і буде голосувати, то на сьогодні цей показник уже менше ніж 30%, але все одно вони залишаються беззастережним лідером", - сказав Сухарина в п'ятницю під час презентації дослідження.

Другими і третіми в партійному рейтингу, згідно з даними соціологів, ідуть партії "Опозиційна платформа - За життя" і "Європейська солідарність". "Наздоганяють "ОПЗЖ" і "ЄС", але вони суттєво нижче. "ОПЗЖ" - це майже 22% виборців серед тих, хто визначився і голосуватиме, а "Євросолідарність" - 16%", - ідеться в опитуванні.

У Фонді "Демініціативи" відзначають два види партій-протилежностей: за віком виборців і за регіоном їх проживання.

"У нас є дві протилежні партії - партія студентів та молоді й партія пенсіонерів. Ні для кого не секрет, що партія молоді – це "Слуга народу". 6 з 10 її виборців це люди молодше ніж 40 років, а це багато, тому що у нас у структурі електорату більше старших людей. "ОПЗЖ" - протилежна картина, там 7 із 10 виборців - це люди старше ніж 50 років. Серед інших партій, за винятком "Батьківщини", немає таких сильних відмінностей, зате є відмінності в регіоні проживання - тут відмінності між "ЄС" і "ОПЗЖ". У "ЄС" майже всі виборці живуть на заході й в центрі - це майже 85% їхніх виборців, а у "ОПЗЖ" - на сході й півдні, і на сході фактично половина їхніх виборців" , - сказав Сухарина.

Соціологічне дослідження було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 14 до 19 серпня 2020 року за фінансової підтримки посольства Нідерландів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА