12:35 21.08.2020

Холодницький оприлюднив наказ про звільнення з посади керівника САП за власним бажанням і висловив упевненість, що САП і НАБУ виконують свою місію

2 хв читати
Холодницький оприлюднив наказ про звільнення з посади керівника САП за власним бажанням і висловив упевненість, що САП і НАБУ виконують свою місію

Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького було звільнено з посади за власним бажанням.

Наказ про звільнення, підписаний генеральним прокурором Іриною Венедіктовою, Холодницький оприлюднив у соцмережі Facebook.

Коментуючи звільнення, Холодницький зазначив, що передусім прагнув створити аполітичний інститут, який служитиме виключно інтересам українського закону і не стане інструментом політичної боротьби.

"Саме аполітичність інституції стала тим першим кроком, який дозволив створити якісно новий орган прокуратури. Я не хотів та не став для колективу тим, хто ретранслює вказівки "зверху" переслідувати "поганих хлопців" та захищати тих "кого потрібно". Моя мета полягала у тому, щоб дати прокурорам максимальну процесуальну самостійність, можливість діяти на власний розсуд та відчувати підтримку керівництва", - написав він.

Саме такий підхід, упевнений Холодницький, дав змогу сформувати колектив сильних і мотивованих професіоналів.

"За п’ять років мені вдалося створити колектив, відданий власній справі та ідеї – незламний, сильний та професійний. Це справжні спартанці, які віддано служать своєму народу та готові до безкомпромісної боротьби із корупцією... Сьогодні дерево, яке було посаджене п’ять років тому, дає перші плоди – корупціонери, які раніше були кастою недоторканих, отримують реальні терміни", - заявив він.

Холодницький висловив подяку суддям Вищого антикорупційного суду, а також колективу САП.

"Сьогодні можу із впевненістю сказати про те, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України виконають свою місію", - наголосив він.

"14 років я віддав прокуратурі, з яких п'ять років свого життя я повністю присвятив САП, про що не шкодую жодного дня", - додав він.

Термін повноважень Холодницького як керівника САП спливає 30 листопада 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА