17:29 21.08.2020

Комітет ВР з питань інтеграції України з ЄС звернеться з листом до прем'єра на захист Держпродспоживслужби

1 хв читати
Комітет ВР з питань інтеграції України з ЄС звернеться з листом до прем'єра на захист Держпродспоживслужби

Комітет Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом звернеться до прем'єр-міністра з листом про неприпустимість ліквідації Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"На позачерговому засіданні комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС його члени вирішили звернутися з листом до прем'єр-міністра щодо неприпустимості ліквідації Держпродспоживслужби. На думку народних депутатів, такі дії уряду становлять серйозну загрозу експорту українського продовольства до ЄС, якості та безпечності продуктів усередині країни", - йдеться в повідомленні голови комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Держпродспоживслужбу було створено на виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Євроінтеграційні реформи в цій галузі дали можливість швидко переорієнтовувати вітчизняний експорт на вимогливі ринки Євросоюзу, відкрили для українських виробників інші перспективні ринки.

"Нині, коли економіка України переживає падіння, втрата ринку ЄС завдасть їй ще більш нищівного удару й відкине країну на багато років назад", - наголосила голова комітету.

Раніше проти ідеї реорганізації Держпродспоживслужби висловилися також Європейська Бізнес Асоціація, Американська торговельна палата в Україні, Спілка українських підприємців, асоціація "Український клуб аграрного бізнесу", Українська зернова асоціація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА