20:50 21.08.2020

Київ очікує від партнерів залучення до процесу боротьби з тероризмом в усіх формах, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму

2 хв читати
Київ очікує від партнерів залучення до процесу боротьби з тероризмом в усіх формах, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму

Міністерство закордонних справ України з нагоди Міжнародного дня вшанування жертв тероризму закликає міжнародне співтовариство захищати міжнародне право твердо й очікує, що партнери будуть тісно залучені до зусиль, спрямованих на боротьбу з тероризмом в усіх його формах та проявах, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму.

"Ми закликаємо не забувати жодне життя, знівечене терористичними актами. Жорстокі наслідки терористичної діяльності слід пам'ятати як уроки трагічного минулого з кінцевою метою запобігти повторенню подібних дій. На жаль, деякі країни інтегрували тероризм у свою державну політику, що у підсумку вже призвело до грубих порушень міжнародного права", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті відомства.

У МЗС України наголошують, що спроба анексії АР Крим та м. Севастополя, тривалий збройний конфлікт на Донбасі та пов'язана з цим окупація української суверенної території завдали непоправної шкоди українському народу, включно з тисячами жертв серед цивільного населення та близько 2 млн внутрішньо переміщених осіб.

На знак пам'яті про усіх жертв тероризму Україна закликає міжнародне співтовариство захищати міжнародне право твердо та безкомпромісно, а також забезпечити відповідальність за кожне порушення основних норм та принципів.

"Ми вважаємо, що країни, які порушують такі правила та принципи міжнародного права, також повинні бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві.

Україна очікує, що її партнери будуть тісно залучені до багатосторонніх зусиль, спрямованих на боротьбу з тероризмом в усіх його формах та проявах, зокрема на непідконтрольних уряду України територіях.

"Ми рішуче виступаємо за притягнення до відповідальності всіх винних у цих жахливих злочинах, включаючи організаторів і спонсорів тероризму. Це має стосуватися не лише фізичних осіб, а й держав, відповідальних за організацію, фінансування чи іншу підтримку терористичної діяльності. Це є нашою спільною відповідальністю перед усіма жертвами тероризму, і ми маємо не допустити їх забуття", - підсумували в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА