20:07 22.08.2020

Відновлення економіки має відбуватися відповідно до екологічних засад

2 хв читати
Відновлення економіки має відбуватися відповідно до екологічних засад

Пандемія - це нагадування про те, що здоров'я і економіка нероздільні, заявив на прес-брифінгу в Женеві глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус. "Пандемія коронавірусу нагадала міжнародному співтовариству про необхідність активізації зусиль з боротьби зі зміною клімату," - повідомив глава ВООЗ, чиї слова цитує центр новин ООН.

Гебреєсус зазначив, що відновлення економіки повинно відбуватися тільки відповідно до "зелених", екологічних принципів. Він нагадав, що в травні ВООЗ опублікувала "Маніфест здорового і "зеленого" відновлення економіки". Відтоді, повідомив глава ВООЗ, 40 мільйонів працівників медицини з 90 країн направили листи лідерам країн "великої двадцятки" із закликом підійти до відновлення після пандемії і карантину саме з таких позицій.

Він також розповів про екологічні заходи, до яких вже вдалися багато країн і міст в умовах пандемії. Так, в столиці Кенії, Найробі, створили додаткові пішохідні та лісопаркові зони. Влада Пакистану надає можливість громадянам, які втратили роботу під час карантину, заробити гроші, висаджуючи дерева.

В Іспанії закрилися 7 із 15 вугільних теплоелектростанцій, а в Португалії до наступного року закриються всі вугільні ТЕС. Париж тим часом незабаром поповнить список так званих "міст 15 хвилин", де до більшості магазинів, аптек, підприємств сфери послуг та інших місць, які городяни відвідують регулярно, можна буде дістатися менше, ніж за 15 хвилин - на велосипеді або пішки.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА