07:45 24.08.2020

У США починається передвиборчий з'їзд Республіканської партії

2 хв читати
У США починається передвиборчий з'їзд Республіканської партії

У місті Шарлотт (штат Північна Кароліна, США) у понеділок відкривається Національний з'їзд Республіканської партії, на якому на пост президента буде офіційно висунуто кандидатуру чинного глави держави Дональда Трампа.

Як зазначала британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі, Республіканська партія, на відміну від Демократичної, планує провести низку очних заходів, незважаючи на пандемію коронавірусу COVID-19.

Учасникам і гостям заходів буде необхідно дотримуватися правил соціального дистанціювання і носити маски. Крім того, республіканці будуть використовувати бейджі, які дозволяють відстежувати пересування людей.

Конвенція триватиме з 24 до 27 серпня. У понеділок темою конвенції буде "Земля обітована", у вівторок - "Земля можливостей", середу - "Земля героїв". Темою четверга, який є завершальним днем конвенції, буде "Земля величі". Саме цього дня Трамп виступить з промовою в Білому домі, в якій офіційно прийме пропозицію Республіканської партії балотуватися на пост президента США.

За даними газети The Washington Post, під час конвенції очікуються виступи самого Трампа, його дружини Меланії, а також інших членів сім'ї Трампа і віце-президента США Майка Пенса.

Як повідомляє газета, незважаючи на те, що Республіканська партія не опублікувала офіційний список спікерів, з великою ймовірністю на конвенції виступатимуть член Палати представників Метт Гатц, колишній постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, лідер фракції меншості в Палаті представників Кевін Маккарті, сенатори Тім Скотт і Джоні Ернст та інші.

Крім того, очікується виступ Марка і Патриції МакКлоски - подружньої пари з Сент-Луїса (штат Міссурі), які погрожували протестувальникам руху Black Lives Matter зброєю, за що їм пред'явили обвинувачення в кримінальному злочині. Пізніше обвинувачення були зняті.

З промовою виступить Еліс Джонсон, яку звільнили згідно з указом Трампа за запитом американської телевізійної зірки Кім Кардаш’ян. Джонсон засудили до довічного тюремного терміну в 1997 році через залучення до угруповання з торгівлі наркотиками. Після візиту Кардаш’ян Трамп скоротив термін Джонсон до червня 2018 року в рамках його політики щодо реформи кримінального правосуддя.

Партійні конвенції проходять раз на чотири роки. Під час конвенції партії офіційно висувають кандидата в президенти США до фінального етапу президентської кампанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА