10:44 24.08.2020

Зеленський: Ми будуємо країну, де ті, хто без бою подарував частину території, будуть давати свідчення, країну, яка завжди готова дати відсіч

3 хв читати
Зеленський: Ми будуємо країну, де ті, хто без бою подарував частину території, будуть давати свідчення, країну, яка завжди готова дати відсіч

 Президент України Володимир Зеленський закликав українців до єдності та спільної роботи над побудовою країни мрії і попросив тих, у кого вже було для цього багато років, не заважати.

У своєму виступі з нагоди 29-ї річниці незалежності України глава держави зазначив, що одним із головних подарунків для мами України було б те, щоб її діти не сварилися.

"То, може, дітям годі змагатися в тому, хто більше та правильніше любить неньку Україну? Вона мріє, щоб ми були єдині та згуртовані. І зробити їй такий подарунок нам точно під силу. Треба згадати, що незалежно від мови, релігії та національності ми - брати і сестри, діти України. І нікому не давати шансу посіяти між нами розбрат: ні сусідам, ні внутрішнім чужинцям. Тим, що обкрадали нашу маму Україну 29 років, бо ніколи не вважали її рідною", - наголосив Зеленський.

Президент також зазначив, що для кожної мами важливо, щоб усі її діти завжди були вдома. "Так, на жаль, сьогодні за нашим сімейним столом бракує Донецька, Луганська і Криму. Та ми робимо все, щоб настав день, і вони повернулись. У країну, яку вони не впізнають, яку сьогодні ми будуємо разом з вами. Країну, що буде першою в Європі за людським щастям, а не тільки за розміром території. Хоча, ні своє щастя, ні свої території - ми нікому не віддамо. Країну, для якої найвища цінність – це життя і здоров'я громадянина, а не те, за кого він голосував на виборах президента", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україна бореться за кожного українця в усіх складних ситуаціях: "Для нас не має значення: це 131 полонений з Росії та ОРДЛО, 14 цивільних моряків із Лівії, 45 громадян з Уханя чи 11 загиблих під час збиття "Боїнга" в Ірані. І за одного українського розвідника ми готові віддати тисячу інших. Бо Україна своїх не лишає. І я зроблю все, аби кожен громадянин у будь-якому куточку планети чітко знав: я - українець, а значить моя держава мене не залишить".

Президент заявив, що нині триває будівництво саме такої країни, яка завжди готова дати відсіч, і не важливо, хто атакує: агресор, вірус чи світова фінансова криза.

"Країну, де ті, хто без бою подарував частину території, будуть давати свідчення, а не проповіді з патріотизму. Країну, куди наші люди захочуть повертатись. Повертатись хорошими дорогами, які ми сьогодні будуємо. Країну, де жваві суперечки будуть лише про те, як назвати ракету, яку Україна запускає в космос, та на честь кого назвати побудований корвет", - сказав він.

Зеленський закликав долучатися всіх, хто готовий допомагати українцям будувати таку країну. "Іншим - велике прохання не заважати. У вас було багато років, аби щось зробити. Люди поставили вам оцінку. Прийміть це і не плутайтесь, будь ласка, під ногами у країни, яка рухається вперед", - зазначив він.

У Києві в День Незалежності відбудеться альтернативний офіційним заходам Марш захисників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА