11:40 24.08.2020

Зеленський: Нам пощастило народитися в Україні, ми просто ще не всі і не ще до кінця це зрозуміли

3 хв читати
Зеленський: Нам пощастило народитися в Україні, ми просто ще не всі і не ще до кінця це зрозуміли

 Президент України Володимир Зеленський вважає, що українці мають бути горді народитися в такій країні, а їхня єдність навіть у суперечностях.

"Ми часто кажемо: добре там, де нас нема. А маємо казати: буде добре там, де ми є! Часто питаємо: де ідеальне місце на землі? А відповідь проста: там, де ти зараз стоїш. Нам пощастило народитися в Україні. Ми просто ще не всі і ще не до кінця це зрозуміли", - сказав він під час свого виступу з нагоди 29-ї річниці незалежності України.

Зеленський зазначив, що коли розпочалася російська анексія Криму та війна на Донбасі, лише тоді українці почали дбати про власну армію та пишатись своїми військовими. Коли розпочався коронавірус, лише тоді українці почали думати про медицину, помічати працю і подвиг лікарів. Коли в Україні були лісові пожежі, тільки тоді почали цінувати українських пожежників та рятувальників.

"Давайте почнемо помічати героїв серед нас і цінувати один одного просто зараз, а не колись. Не "лише тоді". Час усвідомити, що нашу незалежність слід захищати кожного дня і кожному з нас. Комусь - зі зброєю в руках. Комусь з учительською указкою, а комусь - з медичним скальпелем. В open-space IT-офісу, на шахті під землею, на сцені опери, на спортивних аренах чи в пшеничному полі - ми всі будуємо незалежну країну. Сьогодні тут ми відзначимо нагородами тих, хто щодня примножує нашу незалежність. Це наші лікарі, вчителі, промисловці, діячі науки, культури і спорту. І звичайно - це наші військові та захисники. Люди з великої літери, завдяки яким сьогодні ми стоїмо тут. Завдяки яким ми зберегли свою незалежність", - зазначив він.

Президент також звернув увагу, що українців багато що об'єднує, і єдність є навіть у суперечностях: "Ми різні, але - рівні. Ми різні, але - рідні. Ми говоримо різними мовами, щоб розуміти один одного без слів. Ми різної віри, але віримо всі в Україну. Вони хотіли нас поділити, а ми множимося їм на зло. Ми не ангели, та чортам тут не місце. Ми хочемо тиші, яку почує вся Україна! Ми з краю, в якому наша хата, - не скраю. Ми твердо стоїмо на своєму, бо рухаємося вперед. Можемо іноді - зовсім трішки "гіркої", коли на душі зовсім не солодко. Ми посміхаємося про сумне, ми плачемо від радості. Наша "Мрія" летить до неба, щоб нашу мрію побачив Бог. Ми кладемо праву руку на серце, щоб долати проблеми однією лівою. Ми - українці. Подивись у дзеркало - і ти побачиш там усіх нас. Це - ми. Незалежні. Але все залежить від нас. Зі святом вас, дорогі громадяни! З Днем Незалежності України! Слава Україні!".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА