16:18 24.08.2020

Депутати парламентів 12 країн ЄС і Співдружності націй запевняють українців у дружбі та підтримці для досягнення миру - звернення з нагоди Дня Незалежності

2 хв читати
Депутати парламентів 12 країн ЄС і Співдружності націй запевняють українців у дружбі та підтримці для досягнення миру - звернення з нагоди Дня Незалежності

Парламентарі 12 країн Європейського Союзу і Співдружності націй на честь Дня Незалежності України виступили зі спільним зверненням, в якому запевнили Україну в підтримці, а світовій спільноті нагадали про війну на Донбасі та анексію Криму.

"У День Незалежності України ми запевняємо у нашій дружбі з українським народом. Ми поновимо наші зусилля з підтримки України та її союзників для досягнення миру", - йдеться у зверненні, яке оприлюднив заступник голови групи дружби з Україною в парламенті Великої Британії Стюарт Макдональд у своєму мікроблозі в Twitter у понеділок.

Свої підписи під зверненням, окрім Макдональда, поставили ще чотири члени британського парламенту, а також парламентарі Норвегії, Румунії, Канади, Латвії, Португалії, Австралії, Швеції, Грузії, Польщі, Молдови та Німеччини.

У заяві зазначено, що, незважаючи на виклики, Україна стала "діючою демократією, цінним міжнародним партнером і ключовим союзником у справі миру та стабільності у всьому світі, як мінімум своєю участю в миротворчих місіях ООН". Водночас, наголошують автори документа, незалежність і територіальна цілісність самої України і далі стикається з військовим втручанням з боку РФ, вона стала черговою країною в Європі, чиї кордони було змінено силою.

"Україна, воююча нація в континентальній Європі, не повинна бути забута у світі, де чимало проблем, що потребують міжнародної уваги", - наголошується у зверненні.

Сам Макдональд прокоментував звернення так: "Парламентарі Європи, Австралії та Канади об'єднуються, щоб запевнити в солідарності і дружбі з українським народом у 29-ту річницю незалежності. Мир настане".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА