19:24 25.08.2020

Латвія як санкції запровадить обмеження на в'їзд близько 30 посадових осіб Білорусі

2 хв читати
Латвія як санкції запровадить обмеження на в'їзд близько 30 посадових осіб Білорусі

Уряд Латвії у вівторок ухвалив рішення про запровадження обмежень на в'їзд до республіки стосовно окремих білоруських посадових осіб, повідомив прем'єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш.

Міністр закордонних справ Едгар Рінкевич повідомив, що Латвія накладе обмеження на в'їзд близько 30 білоруських посадових осіб, які, на думку латвійської сторони, відповідальні за фальсифікацію результатів президентських виборів у Білорусі та застосування насильства до мирних демонстрантів.

За словами глави МЗС, санкції переважно будуть спрямовані проти посадових осіб в апараті президента Білорусі Олександра Лукашенка, Центральної виборчої комісії, міністерстві внутрішніх справ та Комітеті держбезпеки Білорусі.

Список осіб, до яких застосують санкції, Рінкевич зі своїм естонським колегою спільно оголосять у четвер, 27 серпня.

У Білорусі третій тиждень тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року.

Наймасовіші акції відбулися 16 та 23 серпня. Минулої неділі, за оцінками ЗМІ, на вулиці вийшли понад 100 тис. людей. За даними МВС, кількість учасників дорівнювала приблизно 20 тис. осіб. Загалом під час акцій протесту було затримано близько 7 тис. людей. Наразі частину затриманих звільнено.

Під час акцій протесту є загиблі, проте їх кількість різниться. У вівторок, 25 серпня, основний опонент Лукашенка Світлана Тихановська повідомила, що загинуло щонайменше шість осіб. Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявляло про загибель чотирьох людей.

18 серпня прибічники Тихановської утворили Координаційну раду з метою транзиту влади в країні шляхом проведення нових виборів. Влада Білорусі вважає цей орган неконституційним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА