20:45 26.08.2020

Гройсман: Піднімаючи мінімальну зарплату, треба думати і про тих, хто її отримує, і про тих, хто її платить

2 хв читати
Гройсман: Піднімаючи мінімальну зарплату, треба думати і про тих, хто її отримує, і про тих, хто її платить

Зростання мінімальної заробітної плати в Україні є правильним кроком до загального зростання добробуту людей, але цей крок повинен був бути комплексним, зазначає екс-прем'єр-міністр України (2016-2019), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман.

В ефірі телеканалу "Україна 24" в середу він зазначив, що разом із тим, щоб подбати про людей, які отримують зарплати, треба було подумати і про людей, які ці зарплати платять.

Політик нагадав, що його уряд підвищив мінімальну зарплату втричі і планував підвищити до 5,5 тис грн у своєму проекті держбюджету на 2020 рік, продумавши інструменти підтримки підприємництва. Однак більшість із запропонованих дій з осені минулого року були проігноровані, і Україна увійшла в кризу, яка тільки посилилася через пандемію.

"А хто нас може витягнути з кризи? Тільки реальний сектор. Сьогодні їм недостатньо ресурсів, щоб утриматися і розвиватися. У нас на 35% впали капітальні інвестиції. Значить, бізнес не інвестує в свій розвиток. Запасу на майбутнє немає. І це треба оцінювати . Підняли "мінімалку" - підтримайте підприємця за кожне збережене робоче місце", - сказав Гройсман.

"Головна функція уряду - провести людей через складні випробування. Потрібна програма підтримки сімей, підприємців, освітян, медиків. Людям потрібні чіткі відповіді - зокрема в питанні карантину ... І тут не треба скидати відповідальність на місцеве самоврядування. Економіка падає, і у них ( влади - ІФ) бюджети так само тріщать по швах", - додав екс-прем'єр.

Він зазначив, що на відсутність програми дій накладається ще й той факт, що Україна живе в борг. "Тільки за останні 5-6 тижнів діючий уряд взяв у борг на внутрішньому ринку 83 млрд грн. Тобто взяли, а треба буде віддати. А звідки? Тільки з економіки. Саме тому, я наголошую: повинна бути системна програма дій, яка дозволить підтримати економіку і повернути її до зростання", - сказав Гройсман.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА