14:31 27.08.2020

Лукашенко заявив, що готовий вести діалог з "осудними" представниками опозиції

3 хв читати
Лукашенко заявив, що готовий вести діалог з "осудними" представниками опозиції

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий вести діалог із трудовими і студентськими колективами, а також з "осудними" представниками опозиції, але не під тиском вуличних протестів.

"Давайте сідати - представники всіх трудових колективів, студентських колективів (це майбутня еліта нашої країни, з ними і треба вести цей діалог). І з трудовими колективами, які сьогодні працюють, незважаючи ні на що. І селяни мають право на своє слово, і робочі хочуть своє слово сказати, і фахівці цих підприємств, і вчителі, і лікарі. А не безчинствуючі молодики, які ходять вулицями і кричать, що вони хочуть діалогу. Жодного діалогу вони не хочуть. І з вулицею ніхто з влади за стіл переговорів не сяде", - заявив Лукашенко, слова якого наводить держагентство "БелТА".

"Якщо є люди зі здоровим глуздом від опозиції, які бачать свою країну вільною і незалежною, ласкаво просимо, висловлюйте свою позицію, але не на вулиці. Під тиском вулиць жодного діалогу в Білорусі не буде", - наголосив президент.

За його словами, діалог із представниками суспільства може передбачати, зокрема, оновлення Конституції. При цьому як партнерів з діалогу він бачить насамперед трудові колективи. "Якщо хтось хоче діалогу, будь ласка. Якраз студентські колективи - це ті колективи, з якими я готовий вести діалог. Трудові колективи. Будь ласка, формуйте своїх представників і будемо вести діалог", - заявив Лукашенко.

"Усі хочуть нового політичного устрою. Та заради Бога, давайте візьмемося за Конституцію, вносьте пропозиції, сформуємо нову Конституцію - це головний закон у будь-якій країні. І "танцювати" треба від Конституції", - наголосив президент Білорусі.

При цьому він зажадав довести до студентів інформацію про недоцільність участі в несанкціонованих акціях протесту, попередивши про можливість скасування відтермінувань від служби в армії.

"Вони і в політичному стосунку починають сьогодні під'юджувати студентів: 1 вересня приїдете на заняття - виходьте на вулиці, і так далі. Ми наразі до студентів доведемо ту інформацію, яку мають довести, до керівництва вишів. Вони, врешті-решт, відповідають за ситуацію у своїх вишах, і вони дадуть відповідь, як і керівники промислових підприємств", - сказав Лукашенко в четвер на нараді в Мінську.

"А потім, ви ж маєте розуміти, що хлопцям ми дали відтермінування від армії на час навчання у виші. Ну, не хочуть вчитися, тоді батьківщину треба захищати. У нас вітчизна в небезпеці", - зауважив він.

Як повідомлялося, на тлі триваючих після президентських виборів масових протестів прихильники екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської створили Координаційну раду, яка закликає до широкого суспільного діалогу, зокрема про механізм проведення повторних президентських виборів.

Раніше представники президії Координаційної ради підтримували пропозицію Лукашенка про конституційну реформу як першого кроку до трансферу президентської влади.

Водночас генеральна прокуратура і конституційний суд Білорусі заявили про антиконституційну діяльність Координаційної ради. За фактом її створення порушено кримінальне провадження, членів президії викликають на допити до слідчого комітету як свідків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА