12:39 28.08.2020

Законопроект про держбюджет на 2021 рік може містити обмеження фінансової здатності територіальних громад на користь районів - Кличко

2 хв читати
Законопроект про держбюджет на 2021 рік може містити обмеження фінансової здатності територіальних громад на користь районів - Кличко

 Проект закону про державний бюджет України на 2021 рік може містити обмеження фінансової здатності бюджетів територіальних громад на користь районів, заявив міський голова Києва Віталій Кличко на засіданні правління Асоціації міст України (АМУ).

"Чинна редакція Бюджетного кодексу передбачає дублювання доходів і видатків на тій самій території одночасно до бюджетів міст обласного значення і районів. Уже 15 вересня уряд має подати до Верховної Ради проект закону про державний бюджет України на 2021 рік, який може містити обмеження фінансової здатності бюджетів територіальних громад на користь районів, адже відсутній розподіл бюджетів між районами і громадами. Отже, є необхідність у розмежуванні бюджетів між базовим і районним рівнем", - заявив Кличко.

Він наголосив, що для вирішення цієї проблеми АМУ спільно з деякими народними депутатами розробила та зареєструвала законопроект №3614 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв'язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи". Він встановлює рівні умови формування дохідної бази бюджетів місцевого самоврядування для "нових" сільських, селищних, міських територіальних громад в обсягах, які були у міст обласного значення і ОТГ.

Доходи і видатки районних бюджетів суттєво обмежуються. Законопроект практично встановлює основу дворівневого місцевого самоврядування: громада - область.

Законопроект схвалено в першому читанні.

"Асоціація міст України працюватиме над тим, щоб під час підготовки проекту державного бюджету на 2021 рік не допустити формування районних бюджетів за рахунок бюджетів територіальних громад і добитися схвалення необхідного для вирішення цих питань законопроекту №3614", - додав Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА