15:56 28.08.2020

Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про використання спільного угруповання військ у разі загрози із Заходу

2 хв читати
Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про використання спільного угруповання військ у разі загрози із Заходу

Президент Білорусі повідомив про свої домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним щодо використання спільного угруповання військ у разі реалізації військової загрози на західному кордоні республіки.

"Ми з ним (з Путіним - ІФ) домовилися. Ми впораємося з цією проблемою. Але якщо там смикнуться за межами, треба задіяти спільне угруповання збройних сил, основою якого є білоруська армія. А росіяни нас мають підтримувати і рухатися за нами", - заявив Лукашенко, слова якого наводить держагентство "БелТА".

При цьому, за його словами, створено спільний військовий резерв, але поки що в Білорусі немає російських збройних сил. "Ми створили резерви з ним (з Путіним - ІФ). Жоден солдат із Росії не перетнув нашого кордону. Ми поки що справляємося самі", - сказав Лукашенко.

"Але у нас навіть не здригнеться ні голос, ні рука, ні нога для того, щоб разом заспокоїти будь-якого, хто сіпнеться на західному кордоні Союзної держави", - наголосив він.

За його словами, роблячи відповідні дії, Росія рятує не стільки Білорусь, адже "загроза є і щодо самої Росії". "Президент Росії це розуміючи, захищаючи Білорусь, передусім захищає Росію", - сказав Лукашенко.

Білоруський президент також передав зміст свого діалогу з президентом РФ. "У нас договір (про військову допомогу - ІФ). Кажу: давай думати, що робитимемо. Він (Путін - ІФ) говорить: ми знаємо, чого вони хочуть", - сказав Лукашенко.

За його словами, "і Путін вже пройшов декілька таких етапів, від Чеченської війни, і знає, що відбувається навколо кордонів".

Президент Білорусі заявив, що переконаний у реальності військової загрози для країни.

"Вона справді існує. І те, що я вас напружую наразі з приводу цих гусениць танків на території Польщі й Литви, так слухайте, ми ж не ідіоти. Були біля Берліну американські F-16, ну і нехай стоять там. Ні, вони їх перекинули сюди - 15-20 хвилин підльоту до нашої території. Для мене це як головнокомандувача - запитання", - сказав Лукашенко,

"18 літаків. Незрозуміло, що у них на підвісках. Можливо, ядерна зброя. Я виходжу з гіршого варіанту. Тому я мав відреагувати", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА