16:37 01.09.2020

"Євросолідарність" вимагає повернути кошти педагогам і захистити їх від епідемії COVID-19 - Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає повернути кошти педагогам і захистити їх від епідемії COVID-19 - Климпуш-Цинцадзе

Парламентська фракція "Європейська солідарність" внесла до Верховної Ради законопроект про повернення сфері освіти перерозподілених коштів і про забезпечення засобами захисту освітніх закладів, повідомляється на сайті політсили.

"Європейська солідарність" реєструє законопроект про повернення коштів на освіту і забезпечення засобами захисту освітніх закладів", - зазначила народний депутат від "Євросолідарності", голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під час виступу у Верховній Раді.

Законопроект, зокрема, передбачає страхування життя та здоров’я педагогічних та науково-педагогічних працівників на період епідемії коронавірусу; додаткові доплати до заробітної плати педагогічним та науково-педагогічним закладам, які безпосередньо організовують освітній процес на період епідемії розміром 100% заробітної плати. А також забезпечення освітян сертифікованими засобами індивідуального захисту.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що через перерозподіл коштів, що стосувався сфери освіти, школи в розпал пандемії відкрилися без засобів захисту.

"Переможно створюється фонд боротьби з COVID-19, а після того більша частина коштів цього фонду переспрямовується на "Велике будівництво", бо наближаються місцеві вибори. Це коли в освіти забирають понад 5 млрд грн у цей фонд, а потім місцевій владі наказують самостійно забезпечити антисептиками й масками школи. В результаті сьогодні, 1 вересня, у розпал пандемії багато шкіл відкривається без засобів захисту, наражаючи на небезпеку і дітей, і вчителів", - наголосила вона.

Нардеп зазначила, що жорсткі карантинні обмеження на початку пандемії " вбили малий і середній бізнес. А зараз, коли ситуація погіршується порівняно з весною, розумні карантинні обмеження більше не запроваджуються". "Це ще раз свідчить про некомпетентність і непрофесіоналізм уряду", - вважає Климпуш-Цинцадзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА