18:11 01.09.2020

У "Слузі народу" збирають підписи за виключення Лероса із фракції - нардеп

3 хв читати
У "Слузі народу" збирають підписи за виключення Лероса із фракції - нардеп

Фракція "Слуга народу" збирає голоси за виключення зі свого складу народного депутата Гео Лероса, повідомила народний депутат Єлизавета Ясько.

"У фракції збирають голоси за виключення Гео Лероса з фракції. Офіційно заявляю, що я утрималася. Попри те, що я не завжди згодна з Гео, я не хочу і не займатиму позицію проти Гео Лероса!" - написала Ясько на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

У свою чергу Лерос повідомив у Facebook, що президент України Володимир Зеленський після його виступу в парламенті у вівторок наказав Арахамії (Давид Арахамія - глава фракції "Слуга народу" - ІФ) терміново зібрати підписи про виключення його з фракції та "навіть особисто тисне на депутатів", які не погоджуються його виключати.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Лерос на пленарному засіданні у вівторок з трибуни парламенту звинуватив главу держави в прикритті корупції, яку нібито очолює керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Підкажіть, де обіцяні конкурси на державні посади? Натомість люстрованих зашкварених махрових корупціонерів без конкурсу призначають на митницю, податкову і в усі інші корумповані годівниці. Замість обіцяних нових осіб до влади прийшли клани Януковича, які тепер очолюєте Ви, пане президенте", - заявив народний депутат.

Він наголосив, що Зеленський персонально відповідальний за переслідування громадських активістів, журналістів і опозиційних політичних організацій.

"Очевидно, що ви так далекі від інтересів українців, як Єрмак від боротьби з корупцією. Але давайте чесно, хто такий Єрмак без Зеленського? Це ж насправді свідомий вибір президента, доручити йому виконувати всю його брудну корупційну роботу. Невже Єрмак не погоджує з президентом "смотрящих" чи Зеленський не знає, які міністри прислуговують яким олігархам? Пане президенте, погодьтеся, ви не стали воювати зі старою системою, ви просто з нею злилися", - сказав Лерос.

Як повідомлялося, 29 березня Лерос розмістив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави ОП Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

Андрій Єрмак заявив, що в команді Володимира Зеленського немає корупції, а скандал із відеозаписами, на яких присутній брат глави ОП Денис Єрмак, називає "спланованою операцією".

11 червня НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т.зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Єрмака.

Того самого дня Зеленський публічно заявив, що Денис Єрмак, який став фігурантом записів про можливу корупцію при призначенні на державні посади, "точно не брав грошей" і "просто балакун". При цьому Лероса, який також був його позаштатним радником, глава держави назвав "аферистом".

28 серпня Лерос повідомив про підпал свого автомобіля невідомими. Міліція розслідує цей інцидент.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА