20:21 01.09.2020

Нардеп Савчук подала депутатські звернення до Степанова та Шмигаля з вимогою вивести Івано-Франківськ із "червоної" зони

2 хв читати
Нардеп Савчук подала депутатські звернення до Степанова та Шмигаля з вимогою вивести Івано-Франківськ із "червоної" зони

Народний депутат (позафракційна) Оксана Савчук напередодні початку четвертої сесії Верховної Ради зареєструвала депутатські звернення до міністра охорони здоров'я Максима Степанова та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з вимогою скасувати "червону" зону в Івано-Франківську.

Текст звернень оприлюднила прес-служба Івано-Франківської міської ради в соцмережі Facebook.

"Рішення ввести Івано-Франківськ у "червону" зону не є обґрунтованим і має політичний характер. Державна комісія ТЕБ і НС ухвалює рішення, керуючись показником заповненості ліжко-місць у лікарнях першої хвилі госпіталізації. Для Івано-Франківська цей показник не є до кінця об'єктивним", - зазначається в тексті звернень.

Савчук пояснила, що, згідно з даними Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради, на госпіталізації в лікарнях першої хвилі перебувають від 25% до 38% пацієнтів із коронавірусною хворобою з населених пунктів, які не входять до складу Івано-Франківської ОТГ.

"Лікарі не можуть відмовити в наданні необхідної медичної допомоги. Саме тому статистика хворих у місті Івано-Франківську завжди буде вищою", - заявила вона.

"Через карантин багато підприємців змушені були взагалі припинити свою діяльність. Нові заборони призведуть до того, що велика кількість працівників Івано-Франківська залишиться без місця роботи й можливості забезпечувати себе та свої сім'ї", - наголошується у зверненні.

Як повідомлялося, Державна комісія ТЕБ і НС 27 серпня ухвалила рішення про внесення Івано-Франківська до "червоної" зони епідемічної небезпеки з 00 годин 00 хвилин 31 серпня терміном на 14 днів. Пізніше депутати Івано-Франківської міськради звернулися до президента України, міністра охорони здоров'я і голови Івано-Франківської облдержадміністрації з закликом скасувати безпідставно, на їхню думку, впроваджений "червоний" рівень епідемічної небезпеки в місті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА