10:42 02.09.2020

В Україні не може бути жодних особливих статусів - Верещук про заяви Фокіна

2 хв читати
В Україні не може бути жодних особливих статусів - Верещук про заяви Фокіна

В Україні не може бути жодних особливих статусів, і питання особливого статусу Донбасу не можна обговорювати у Верховній Раді, заявила народний депутат України від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.

"Моя позиція не змінюється, і із заявою пана Фокіна також не змінюється. Не може бути особливих статусів у нас в Україні. Ми не можемо собі це дозволити, враховуючи нашу ситуацію. Ми не можемо обговорювати питання включення і внесення до парламенту питання обговорення у будь-якій формі особливого статусу Донбасу", - сказала Верещук журналістам перед засіданням Верховної Ради в середу.

Вона зазначила, що необхідно обговорити, що Фокін мав на увазі, говорячи про Донбас.

"Що значить Донбасу? Давайте обговоримо, що тоді Донбас. У нас немає такої адміністративно-територіальної одиниці. Це частина Донецької та Луганської (областей - ІФ)? Ні. Це ціла Донецька та Луганська? Ні. Так Донбасом умовно називають і частину Харківської області. Тобто, що ми маємо на увазі? Нам потрібно спочатку з'ясувати, що пан Фокін мав на увазі, коли говорить, що вся Донецька і Луганська область", - пояснила Верещук.

Раніше Фокін в інтерв'ю виданню strana.ua заявив, що "і з того, і з того боку було скоєно багато злочинів, які зрештою мають бути розслідувані, і винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців і командирів, моя позиція - потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще всього Донбасу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА