12:12 02.09.2020

Кулеба заручився підтримкою Північної Македонії на шляху інтеграції України в НАТО та ЄС

2 хв читати
Кулеба заручився підтримкою Північної Македонії на шляху інтеграції України в НАТО та ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з новим міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі, під час якої висловив сподівання на підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України з боку Північної Македонії як члена НАТО та країни-кандидата на вступ до ЄС.

Як повідомляється на сайті українського зовнішньополітичного відомства в середу, глава північномакедонського МЗС запевнив українського колегу в такій підтримці та готовності до обміну успішним досвідом інтеграції до Північноатлантичного альянсу.

Сторони приділили особливу увагу розвитку торгівлі та інвестицій між двома країнами. За словами Кулеби, необхідно докласти всіх зусиль, щоб збільшити кількість контактів, обсяги торгівлі та інвестицій, що сприятиме пом'якшенню негативної дії пандемії COVID-19 на національні економіки обох країн. Османі висловив переконання, що його країна має великий потенціал розвитку економічного співробітництва і торгівлі з Україною.

Кулеба привітав співрозмовника з обранням на посаду голови зовнішньополітичного відомства і запросив Османі здійснити візит в Україну. Глава МЗС Північної Македонії прийняв запрошення. У свою чергу він запросив главу МЗС України здійснити візит до своєї країни.

Співрозмовники також обговорили питання приєднання Північної Македонії до санкційної в політики ЄС стосовно РФ. Османі зазначив, що Північна Македонія надалі поділяє позицію ЄС та підтримує Україну в її зусиллях із захисту та відновлення територіальної цілісності і суверенітету у рамках міжнародно визнаних кордонів.

Сторони домовилися активізувати політичний діалог і посилити двосторонні відносини між Україною та Північною Македонією, а також якнайшвидше відновити роботу спільного комітету з імплементації угоди про вільну торгівлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА