14:33 02.09.2020

Делегація України в ТКГ заслухає пояснення Фокіна щодо врегулювання ситуації на Донбасі - Кр

3 хв читати
Делегація України в ТКГ заслухає пояснення Фокіна щодо врегулювання ситуації на Донбасі - Кр

Делегація України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) заслухає пояснення заступника голови української делегації в ТКГ, першого прем'єр-міністра незалежної України (1991-92 рр.) Вітольда Фокіна про врегулювання ситуації на Донбасі, повідомив голова української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук.

"Які будуть далі наші дії? Звісно, це питання буде обговорено на засіданні нашої делегації. Я думаю, люди висловляться з цього приводу. Фокін пояснить, чому він саме таку обрав тактику або позицію", - сказав Кравчук на телеканалі "Еспресо".

"Це не наше рішення. Це рішення глави держави. Фокіна призначено на цю посаду указом президента. Я до цього призначення абсолютно жодного стосунку не маю. Я не пропонував, і це питання не узгоджували безпосередньо зі мною. Нас запросили двох до Офісу президента, і нам двом запропонували такі посади", - додав він.

На запитання про те, чи варто залишати Фокіна в ТКГ після його заяв, Кравчук наголосив, що не він приймав рішення про призначення його на посаду і не може одноосібно такі питання вирішувати.

"Я думаю, що це питання особисто Фокіна. Він знає нашу позицію, нашу точку зору. Я ще раз зазначу, що це питання не голови української делегації... Делегація, коли збереться, ми це питання обговоримо, і справа Вітольда Павловича - як він пояснить, чи буде це пояснення сприйнято чи ні. Я до чого? Я одноосібно такі питання вирішувати не можу, це не є моєю компетенцією", - пояснив перший президент.

Окрім того, голова делегації України зазначив, що Фокін у розмові з ним сказав, що у своїх заявах "не відійшов від позицій закону".

"Я з ним спілкувався сьогодні телефоном, поставив цілу низку запитань, він мені відповів на них, і головне з них, що він, власне, не порушив або не відійшов від позицій закону. Я сказав: тоді давайте ми це питання обговорюватимемо на засіданні делегації, тому що, я знаю, думка членів делегації не збігається з вашою думкою, я маю вислухати всіх, до мене звертаються члени делегації, журналісти", - додав Кравчук.

Перший президент також наголосив, що заяви Фокіна є його особистою думкою.

"По-перше, заява Фокіна, я ще раз наголошую, це його особиста думка. Він зі мною не радився. Це питання не обговорювала делегація, він висловив свою думку. Про це вже сказав і керівник Офісу президента. Тому я не думаю, що тут може бути якась думка іншого характеру: Фокін висловив власну позицію, і ми до цієї позиції не маємо жодного стосунку", - пояснив він.

"Наступне. Чи має право Фокін говорити про свою власну позицію? Так, має. Але якщо його позиція не відповідає, припустимо, закону, ухваленому Верховною Радою, він не може таку позицію оприлюднювати, тому що він уже не просто Фокін, а він заступник голови делегації, член делегації України в Тристоронній контактній групі", - додав Кравчук.

Раніше Фокін в інтерв'ю виданню strana.ua заявив, що "і з того, і з того боку було скоєно багато злочинів, які врешті має бути розслідувано, а винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців і командирів, моя позиція - треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а найкраще Донбасу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА