15:49 02.09.2020

Кулеба про заяви Лаврова про українських екстремістів, направлених у Білорусь: "Злодій кричить - тримайте злодія"

2 хв читати
Кулеба про заяви Лаврова про українських екстремістів, направлених у Білорусь: "Злодій кричить - тримайте злодія"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував висловлювання глави МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що радикальні дії під час демонстрацій у Білорусі нібито провокуються і фінансуються з території України.

"Не хочеться навіть коментувати цю маячню. Але в рамках боротьби з російською дезінформацією чітко буквально п’ять тез на тему: 1. 200 українських екстремістів, яких Україна начебто направила до Білорусі для дестабілізації ситуації, і табори з підготовки екстремістів в Україні є плодом хворобливої фантазії тих, хто надав такі дані моєму російському колезі Сергію Лаврову. 2. Україна не вела, не веде і не вестиме жодної підривної діяльності проти Білорусі. 3. Росія, навпаки, заявляє, що вже направила деяких своїх "фахівців" до Білорусі й готова направити їх іще більше.", - написав Кулеба на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У цьому контексті глава МЗС України четвертою тезою наголосив, що спроби Росії представити своїх "зелених чоловічків" у Білорусі як українських екстремістів - "це дешевий і програшний трюк".

"І головне: 5. Воістину, як каже прислів'я: "злодій кричить - тримайте злодія", - підсумував Кулеба.

Раніше в середу, 2 вересня, Лавров на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів зі своїм білоруським колегою Володимиром Макеєм заявив, що радикальні дії під час демонстрацій у Білорусі провокуються і фінансуються з території України.

"Є підтверджені відомості, що така діяльність ведеться з території України. Там є і "Тризуб" Степана Бандери, і С14, є "Національний корпус", є "Правий сектор". Усі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій у Мінську та інших містах Білорусі, фінансуючи відповідні заходи, нацьковуючи тих, кого вони вважають перспективними екстремістськими лідерами для того, щоб вони вносили силові елементи в те, що відбувається під час демонстрації в білоруській столиці", - сказав Лавров на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів зі своїм білоруським колегою Володимиром Макеєм.

Лавров продовжив: "В Україні є табори підготовки таких екстремістів, за нашими даними, у Волинській області, в Дніпропетровській області, - і ми сьогодні це обговорювали, я впевнений, що наші спецслужби мають цим займатися більш предметно, вони в контакті один з одним перебувають, - за нашими оцінками, майже 200 екстремістів, натренованих на українській території, нині перебувають у Республіці Білорусь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА