10:05 03.09.2020

Посли G7 в Україні наголошують на необхідності прозорого й політично нейтрального відбору керівників українських антикорупційних установ

2 хв читати
Посли G7 в Україні наголошують на необхідності прозорого й політично нейтрального відбору керівників українських антикорупційних установ

Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні наголосили на необхідності відбору керівників антикорупційних органів через прозорі й політично нейтральні процедури відбору.

"Посли країн G7 підкреслюють необхідність відбору керівників антикорупційних установ через прозорі, засновані на досягненнях та політично нейтральні процедури відбору", - наголошується в заяві послів G7 в Україні у Twitter у четвер.

У заяві дипломати також нагадали, що забезпечення незалежності, цілісності й міцного правового статусу цих установ є важливим елементом міжнародних зобов'язань України, зокрема в рамках співпраці з Євросоюзом і постійної підтримки з боку міжнародних фінансових установ.

"Посли країн G7 послідовно підтримують антикорупційні інституції в Україні, яким має бути надана можливість самостійно виконувати свою роботу, маючи необхідні повноваження і ресурси для ефективного розслідування, переслідування і засудження винних у корупції. Забезпечення незалежності, цілісності та міцного правового статусу цих установ є важливим елементом міжнародних зобов'язань України, зокрема в рамках співпраці з ЄС і постійної підтримки з боку міжнародних фінансових установ. Це важливо для якості життя українських громадян, а також для ділового та інвестиційного клімату в Україні", - зазначили посли G7.

Водночас посол ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив, що принципи, висловлені в заяві послів G7, мають застосовуватися, коли Верховна Рада призначає представників для вибору нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Боротьба з корупцією за допомогою сильних і незалежних інституцій є центральною частиною співпраці між ЄС та Україною у сферах від безвізового режиму до макрофінансової допомоги. Ці принципи (висловлені G7 - ІФ) також необхідно застосувати, коли український парламент призначає представників для вибору нового керівника САП", - написав Маасікас у своєму акаунті у Twitter у четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА