13:52 03.09.2020

Заступник голови ОП про примусове стягнення з ПриватБанку $350 млн: Держава захищатиме свої інтереси

2 хв читати
Заступник голови ОП про примусове стягнення з ПриватБанку $350 млн: Держава захищатиме свої інтереси

Держава захищатиме свої інтереси у спорі ПриватБанку (Київ) із компаніями братів Суркісів про порядок примусового виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінюють у $350 млн, повідомила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів.

"Щодо вчорашнього рішення суду про примусове стягнення з ПриватБанку майже 10 млрд грн. (...) Хочу наголосити, що державний ПриватБанк є частиною стабільної та прозорої банківської системи. Показники банку відповідають нормативам Нацбанку та очікуванням вкладників і держава захищатиме свої інтереси та інтереси громадян", - написала вона у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.

У відповідній заяві компанії просили суд визначити суму, яку має їм виплатити ПриватБанк у рамках виконання зобов'язань із обслуговування депозитів. За оцінками позивачів, зобов'язання банку становлять $350 млн (із них $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Крім того, компанії просили суд надати можливість ГІС примусово стягнути з рахунків ПриватБанку відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки у 2016 році під час проведення націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії як депозити пов'язаних із банком осіб.

Як повідомлялося раніше, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку й колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА