16:05 03.09.2020

Для санкцій ЄС проти РФ щодо інциденту з Навальним потрібні результати розслідування - представник Борреля

2 хв читати
Для санкцій ЄС проти РФ щодо інциденту з Навальним потрібні результати розслідування - представник Борреля

Для вирішення питання про санкції стосовно Росії необхідно спочатку провести розслідування, щоб виявити осіб, винних в отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального, заявив Петер Стано, офіційний представник глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

"Наразі ще немає розслідування, яке дало б змогу визначити винних у разі отруєння Навального", - сказав прес-секретар в четвер на брифінгу в Брюсселі.

При цьому він зазначив, що заяви всіх європейських лідерів вимагають застосування санкцій в цьому разі, але "наразі ми не знаємо, хто винен, і, отже, складно говорити про санкції".

"Треба спочатку провести розслідування. А потім буде ухвалено рішення про подальші етапи залежно від результатів розслідування", - пояснив представник Борреля.

На його думку, отримати ясні відповіді у справі Навального в результаті прозорого розслідування - це і в інтересах Росії, оскільки "такі хімічні речовини не можна знайти будь-де, і це не вперше, коли цю субстанцію використовують (...) проти російських громадян".

Стано наголосив на необхідності "пролити світло на цю справу, як і на попередні розслідування", пов'язані з убивствами інших російських опозиціонерів.

Він також зазначив, що після оприлюднення німецькою стороною висновків хімічного аналізу в ЄС розпочалися дискусії про ці результати і про те, що слід у зв'язку з ними зробити. У Брюсселі виходять з того, що процедура вивчення цього інциденту триває, Євросоюз уважно стежить за розвитком і чекає на розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА