16:50 03.09.2020

Україна готова до жорсткої реакції на недружні дії Білорусі - Кулеба

2 хв читати
Україна готова до жорсткої реакції на недружні дії Білорусі - Кулеба

 Україна готова йти на жорсткі кроки, якщо недружні дії Білорусі триватимуть і ризики зростатимуть, навіть далі, ніж виклик посла України на консультації, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Я викликав посла, щоб ретельно проаналізувати перспективи відносин із Білоруссю в новій реальності. Внести конкретні пропозиції керівництву держави, як далі будувати відносини з державою-сусідом у коротко- та середньостроковій перспективі. Не виключаю, що він повернеться до Мінська. Але, якщо недружні дії Білорусі триватимуть, і ризики зростатимуть, ми готові йти на жорсткі кроки. Навіть далі, ніж виклик посла на консультації", - сказав Кулеба в інтерв'ю, опублікованому в четвер.

Глава МЗС наголосив, що метою виклику посла на консультації є політично продемонструвати невдоволення України рішенням Білорусі про передання "вагнерівців" Росії та безпідставними звинуваченнями на адресу Києва у втручанні у внутрішні справи.

Також Кулеба зазначив, що будь-яке послаблення суверенітету Білорусі негативно впливає на безпеку України, а українсько-білоруський кордон "не повинен перетворитися на місце для безтурботної прогулянки російських спецслужб або армії".

"2014 рік навчив нас, що може бути все. Будь-яке послаблення суверенітету Білорусі негативно впливає на безпеку України. Будь-яке зміцнення позицій Росії в Білорусі - це зростання загроз для нас. Це і економічні ризики, коли можна впливати на постачання товарів промисловості в Україні. І безпекові - використання білоруського кордону для операцій. Величезний кордон України з Білоруссю не повинен перетворитися на місце для безтурботної прогулянки російських спецслужб або армії", - наголосив глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА