20:57 03.09.2020

Україна відкрила посольство в Албанії

2 хв читати
Україна відкрила посольство в Албанії

Україна відкрила своє посольство в Албанії, дипломатичну місію очолив Володимир Шкуров.

Як повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України, Шкуров вручив вірчі грамоти президенту Албанії Іліру Меті (Ilir Meta) 1 вересня.

"Відкриття посольства є історичною подією як для України, так і для Албанії, що дозволить реалізувати в повній мірі потенціал наших двосторонніх відносин", - зазначив посол України.

Сторони обговорили взаємодію в міжнародних організаціях, розвиток політичного діалогу, туризму, посилення економічного співробітництва та міжлюдських контактів.

Шкуров подякував албанській стороні за її підтримку України в протидії російській агресії. У свою чергу, президент Албанії ще раз підтвердив позицію албанської сторони щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Мета також передав запрошення президентові України Володимиру Зеленському здійснити офіційний візит до Албанії.

За даними МЗС, дипломатичні відносини між Україною та Албанією були встановлені 13 січня 1993 року.

2 липня 2020 року новопризначений тимчасовий повірений у справах Албанії в Україні Фатіон Пені вручив дипломатичну ноту албанської сторони про відкриття дипломатичного представництва Албанії в Україні.

За даними Державної служби статистики України, за 9 місяців 2019 року сукупний обсяг зовнішньоторговельного обороту (товари і послуги) з Албанією склав майже $ 22 млн і збільшився в порівнянні з 9 місяцями 2018 року на 15,8%. Зокрема, експорт склав близько $ 19,8 млн, а імпорт - $ 2,2 млн. Позитивне для України сальдо склало $ 17,6 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА