11:08 04.09.2020

"Євросолідарність" вимагає створення ТСК для розслідування причетності чиновників України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі до РФ

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає створення ТСК для розслідування причетності чиновників України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі до РФ

Парламентська фракція "Європейська солідарність" вимагає негайно створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування фактів причетності найвищих посадовців України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі в Росію.

"Ми вимагаємо негайно створити ТСК. Просто зараз поставте це на голосування. Створіть тимчасову слідчу комісію, щоб родичі (загиблих від рук "вагнерівців" - ІФ) могли дізнатися правду. Якщо ні, то ці документи буде негайно оприлюднено", - заявив народний депутат фракції "Євросолідарність" Володимир Ар'єв на пленарному засіданні в п'ятницю.

Депутат нагадав, що представники Офісу президента України спростовували причетність українських спецслужб до операції, внаслідок якої "вагнерівці" мали опинитися в Україні, де їх планували затримати.

Ар'єв стверджує, що представники ОП брехали.

Він повідомив, що "Євросолідарність" має неспростовні докази, що представники України причетні до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі в РФ.

"Ми маємо неспростовні докази того, що це справді була спецоперація українських спецслужб", - сказав Ар'єв.

Він також нагадав, що на сайті Верховної Ради зареєстровано петицію від родичів загиблих військовослужбовців України з проханням розібратися із вбивцями їхніх близьких.

Ар'єв оприлюднив на своїй сторінці у Facebook документи імовірно бійців ПВК "Вагнер", яких 29 липня 2020 року затримали у Білорусі, а також копії повідомлень про підозру їм про скоєння злочинів на території України.

Як повідомлялося, 29 липня біля Мінська затримали 33 членів ПВК "Вагнера".

12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської Приватної військової компанії "Вагнера". "Усім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваним застережні заходи у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Українська сторона заявила, що ці особи "брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Проте, 14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА