11:08 04.09.2020

"Євросолідарність" вимагає створення ТСК для розслідування причетності чиновників України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі до РФ

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає створення ТСК для розслідування причетності чиновників України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі до РФ

Парламентська фракція "Європейська солідарність" вимагає негайно створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування фактів причетності найвищих посадовців України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі в Росію.

"Ми вимагаємо негайно створити ТСК. Просто зараз поставте це на голосування. Створіть тимчасову слідчу комісію, щоб родичі (загиблих від рук "вагнерівців" - ІФ) могли дізнатися правду. Якщо ні, то ці документи буде негайно оприлюднено", - заявив народний депутат фракції "Євросолідарність" Володимир Ар'єв на пленарному засіданні в п'ятницю.

Депутат нагадав, що представники Офісу президента України спростовували причетність українських спецслужб до операції, внаслідок якої "вагнерівці" мали опинитися в Україні, де їх планували затримати.

Ар'єв стверджує, що представники ОП брехали.

Він повідомив, що "Євросолідарність" має неспростовні докази, що представники України причетні до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі в РФ.

"Ми маємо неспростовні докази того, що це справді була спецоперація українських спецслужб", - сказав Ар'єв.

Він також нагадав, що на сайті Верховної Ради зареєстровано петицію від родичів загиблих військовослужбовців України з проханням розібратися із вбивцями їхніх близьких.

Ар'єв оприлюднив на своїй сторінці у Facebook документи імовірно бійців ПВК "Вагнер", яких 29 липня 2020 року затримали у Білорусі, а також копії повідомлень про підозру їм про скоєння злочинів на території України.

Як повідомлялося, 29 липня біля Мінська затримали 33 членів ПВК "Вагнера".

12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської Приватної військової компанії "Вагнера". "Усім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваним застережні заходи у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Українська сторона заявила, що ці особи "брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Проте, 14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА