12:58 04.09.2020

Гройсман закликає укласти угоду на перспективне постачання вакцини від COVID-19, як це зробив ЄС

2 хв читати
Гройсман закликає укласти угоду на перспективне постачання вакцини від COVID-19, як це зробив ЄС

Екс-прем'єр-міністр України (2016-2019), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман звертає увагу на те, що Європейський союз нещодавно уклав угоду на перспективне постачання 300 млн доз вакцини проти COVID-19 з можливістю додатково придбати ще 100 млн доз, при цьому аналогічної української угоди все ще немає.

"У нас має бути 3-4-місячний запас усього, що необхідно: маски, дезінфектори, ліки... Ми повинні укласти угоду на перспективну вакцину. ЄС уклав таку угоду! А де угода України?" - сказав Гройсман в ефірі програми "Ну і тиждень" на радіо "Громадське".

Він нагадав, що не перший день Україна стежить за негативними "рекордами" захворюваності, й не перший місяць країна живе без чіткого плану від чинного уряду, як пережити кризові явища.

"Тільки-но розпочалася пандемія, я публічно говорив про те, що треба зробити, щоб ефективно боротися з хворобою, підтримати лікарів, людей і економіку. Я пропонував захистити людей на карантині. Я пропонував зробити реструктуризацію податкових платежів для підприємців. За 6 місяців я так і не побачив кроків уряду, які назвав би правильними", - зазначив екс-прем'єр.

При цьому Гройсман звернув увагу, що звинувачувати в усьому лише пандемію неправильно. На його думку, причиною ситуації, що склалася, в Україні є слабка та неефективна економічна політика, яку провадять з осені минулого року. "Падати ми почали з жовтня минулого року. І потім "накрило" коронавірусом. Нині в економіці величезні проблеми. Але не потрібно їх списувати тільки на коронавірус", - зазначив політик.

За його словами, проблеми в країні глобальні: згортаються реформи, передусім децентралізація, оновлення промисловості, все скинуто на плечі місцевого самоврядування, але ніхто не говорить про ефективну, грамотну і дієву державну підтримку регіонів і реального сектора економіки.

"Уряд повинен показати програму, а не хаос. Мають бути чіткі цілі та їх досягнення, а цього ми не бачимо. Ще три місяці тому я сказав: подумайте про людей! І зараз дивлюся, що відбувається, і стояти осторонь у таких умовах не можу", - резюмував Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА