16:00 04.09.2020

Кличко краще за інших мерів виконав свою передвиборну програму - КВУ

2 хв читати

Згідно з дослідженням, проведеним Комітетом виборців України (КВУ), міський голова Києва Віталій Кличко має найвищий рівень виконання передвиборної програми серед мерів міст із населенням понад 500 тис. людей.

"Найвищі показники виконання виборчих програм у київського міського голови Віталія Кличка. Наше дослідження вказує, що виборча програма виконана в середньому на 75-80%", - зазначили в КВУ на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Генеральний директор КВУ Олексій Кошель зауважив, що виборча програма Кличка була досить конкретною, відкритою та була в публічному доступі.

"Власне за тими матеріалами, які були нам представлені, нам було вказано на те, що в Києві було створено єдині пішохідні зони - Андріївський узвіз, Контрактова площа, нам вказали цифру про оновлення 414 парків і скверів, нам вказали на те, що виконано обіцянку щодо проведення щорічних інвестиційних форумів. Також ми отримали досить велику цифру про те, що в 2019 році послугами ЦНАП скористалися більше ніж 1 мільйон жителів міста. Це досить великий показник, який відрізняється від інших громад", - зазначають у КВУ.

За даними Комітету виборців України, в інших мерів - нижчі результати.

"Дещо нижчим є результат із показниками 65-70% у мера Дніпра Бориса Філатова. Виконання виборчої програми близько половини – 50-55% – у міських голів Одеси Геннадія Труханова та міського голови Львова Андрія Садового. Ну і власне червона зона - це відсутність виборчих програм або неможливість їх знайти у двох міських голів - Геннадія Кернеса, міського голови Харкова. Власне, ми не отримали відповіді на запит, але наші експерти зазначають, що виборчої програми не було. Тобто кандидат на виборах 2015 року не пропонував виборчої програми. І те саме у міського голови Запоріжжя - пана Буряка. Виборчої програми немає, або її немає в публічному доступі, відповіді на запит немає", - зазначив Кошель.

За словами представників КВУ, аналіз виконання програм здійснено на основі офіційних запитів до міських рад, а також експертного аналізу.

Як повідомлялося, в рейтингу кандидатів на виборах мера Києва лідером зі значним відривом є Віталій Кличко - за нього готові віддати голоси 44% тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА