19:05 05.09.2020

Глава МЗС ФРН пригрозив Лукашенку новими санкціями

1 хв читати
Глава МЗС ФРН пригрозив Лукашенку новими санкціями

Глава МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що в разі відсутності реакції білоруського президента Олександра Лукашенка, ЄС може ввести нові санкції.

"Ми в ЄС не визнаємо результати виборів і прийняли рішення про санкції. Зараз ми їх реалізуємо. Якщо Лукашенко не відреагує, будуть нові санкції", - сказав міністр в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Вибори відбулися 9 серпня. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%. Всього в ході акцій протесту були затримані близько 7 тис. людей. З 13 серпня протести почалися на багатьох білоруських промислових підприємствах. 17 серпня Лукашенко допустив можливість проведення нових виборів глави держави після прийняття нової Конституції.

Раніше Тихановська заявляла, що в результаті застосування сили стосовно протестувальників як мінімум сім осіб загинули, десятки пропали безвісти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА