19:21 06.09.2020

Порошенко на віче підтримав Олега Синютку на посаду мера: На чолі Львова повинен бути представник загальнонаціональної проукраїнської сили

2 хв читати
Порошенко на віче підтримав Олега Синютку на посаду мера: На чолі Львова повинен бути представник загальнонаціональної проукраїнської сили

Міським головою Львова повинен стати представник "Європейської солідарності" Олег Синютка - загальнонаціональний лідер, який представляє єдину загальнонаціональну проукраїнську політичну силу, переконаний п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба партії на офіційному сайті, в неділю, 6 вересня, на віче в центрі Львова кандидатом на посаду міського голови від партії "Європейська Солідарність" був оголошений народний депутат України Олег Синютка.

Порошенко наголосив, що місцеві вибори у Львові та Львівській області надзвичайно важливі для всієї України "адже саме Львів є серцем українства, а львів'яни завжди першими вставали на захист державності".

"Вибори мера - це аж ніяк не місцеві вибори. Адже саме від позиції Львова залежить цілісність України. І століттями Львівщина це доводила неодноразово. Саме від позиції львів'ян залежить відсіч федералізації. Саме від вас залежить захист реформи децентралізації, яка була заснована нашою командою ... міські вибори у Львові та місцеві вибори на Львівщині - це про Україну. Про її свободу, про її народ, про її честь, про її славу. І тому лідером Львова повинен бути загальнонаціональний лідер, який представляє єдину загальнонаціональну проукраїнську політичну силу", - сказав на віче лідер Євросолідарності.

За словами Порошенка, позиція львів'ян і місцевої влади також важлива в питаннях української мови і законах про розвиток освіти

У своєму виступі нардеп Синютка розказав про своє бачення розвитку Львова та перетворення його "в потужний європейський центр науки, освіти, технологій, туризму, а головне - в світовий центр українства, який буде авторитетним і шанованим на міжнародній арені".

"Настав час Львова! Він знову стане центром науки і освіти, і зможе реалізувати свій потенціал. Львів поверне собі технологічну славу. Вироблене у Львові буде знаком якості в Європі і в світі. Ми будемо розвивати туризм іншої якості - для наукових конференцій та бізнес-форумів. Нам потрібен інший статус: якщо ти не був у Львові - ти не бачив Європи", - зазначив Синютка.

Кандидат в градоначальники висловив упевненість в тому, що "Львів повинен бути партнером Праги, Бухареста, Відня, Варшави і всіх столиць, де люди поважають один одного, де пишаються тим, що живуть у такому славному місці".

"Без Львова немає України. І Львів переможе", - резюмував Синютка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА