16:40 07.09.2020

Україна оцінює два обстріли на Донбасі як окремі випадки з ціллю провокації, які відрізняються, і закликає РФ вплинути на НЗФ для збереження перемир'я - Офіс президента

2 хв читати
Україна оцінює два обстріли на Донбасі як окремі випадки з ціллю провокації, які відрізняються, і закликає РФ вплинути на НЗФ для збереження перемир'я - Офіс президента

Україна уважно вивчила обидва обстріли на Донбасі, які відбулися днями, і розцінює їх як два окремих випадки, скоєних із провокаційною ціллю, які відрізняються, зазначили в Офісі президента України.

"Ми вимагаємо від Росії втрутитися у ситуацію і вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях із метою збереження режиму припинення вогню", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Офісу президента України.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна не має наміру відступати від виконання домовленостей про припинення вогню на Донбасі, але українські військові готові своєчасно та рішуче реагувати на активність противника.

"Президент вкрай стурбований провокаційними обстрілами і напруженням обстановки на Донбасі. Протягом 41 дня режиму всеосяжного і стійкого припинення вогню не було жодної бойової втрати серед українських військових. Це перемир'я показало, що є правильним кроком на шляху до досягнення миру на Донбасі", - зазначили в ОП.

Президент знову заявив, що Україна не відступає від позиції досягнення миру і виконує всі домовленості, досягнуті 22 липня щодо режиму припинення вогню, що доведено СММ ОБСЄ. Однак, за необхідності, українські військові захищатимуть суверенітет, територіальну цілісність і життя українських громадян, своєчасно та рішуче реагуючи на активність противника.

За результатами спеціальної наради напередодні у президента у зв'язку з обстрілами українських військових з боку терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" були віддані відповідні накази.

Зокрема, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. Також Україна вжила невідкладних заходів, передбачених домовленостями Тристоронньої контактної групи від 22 липня щодо запровадження з 27 липня пакета додаткових заходів із підтримки режиму припинення вогню, а саме - негайно задіяла координаційний механізм реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю і координації, а також поінформувала про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

В ОП нагадали, що напередодні представники ТКГ провели позачергове засідання щодо ситуації, що склалася. Також представники ТКГ збиратимуться 7 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА