20:22 07.09.2020

ЄС хоче укласти угоду з Британією про майбутні відносини з нею, але готовий до варіанту, якщо угоди не буде - представник ЄК

2 хв читати
ЄС хоче укласти угоду з Британією про майбутні відносини з нею, але готовий до варіанту, якщо угоди не буде - представник ЄК

Європейський союз зробить все, щоб укласти угоду з Великою Британією про відносини з нею після Brexit, але також готовий до варіанту, якщо такої угоди не буде, заявив в понеділок представник Єврокомісії Даніел Феррі.

"Ми зробимо все, щоб дійти угоди зі Сполученим Королівством, але також готові в разі відсутності угоди взаємодіяти з ним з 1 січня 2021 року відповідно до нових умов", - сказав Феррі.

Відповідаючи на питання про можливу спробу Лондона застосувати національне законодавство, щоб обійти деякі пункти Угоди про вихід з ЄС, зокрема, про кордон між Ірландією і Північною Ірландією, він зазначив, що Брюссель "робить все, щоб забезпечити довгострокові економічні і політичні інтереси ЄС".

Буде угода до кінця цього року чи ні, заявив Феррі, можливий вихід Великої Британії з попередніх угод "матиме негативний вплив на питання про кордон, якого зараз не існує".

Раніше в понеділок глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила впевненість, що Велика Британія виконає Угоду про вихід, яка є попередньою умовою для будь-якого рішення про майбутні відносини між нею та ЄС.

Перед цим координатор ЄС на переговорах з Великою Британією Мішель Барньє заявив в інтерв'ю радіостанції France Inter про свою стурбованість позицією Лондона.

За його словами, якщо переговори закінчаться відсутністю угоди про майбутні відносини, "Сполучене Королівство повернеться до традиційних і звичайних правил СОТ, будуть митні тарифи".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА