20:31 07.09.2020

Саакашвілі заявив, що згоден бути перехідним прем'єр-міністром у Грузії на стабілізаційний період

2 хв читати
Саакашвілі заявив, що згоден бути перехідним прем'єр-міністром у Грузії на стабілізаційний період

Екс-президент Грузії, голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі погодився обійняти посаду прем'єр-міністра Грузії в разі перемоги опозиції на парламентських виборах 31 жовтня.

"Звісно, я хочу допомогти моєму грузинському народу вийти з кризи. Тому я оголосив, що згоден бути перехідним прем'єр-міністром не на повний термін, а на стабілізаційний період, доки нам не вдасться подолати глибоку економічну кризу, в якій нині перебуває Грузія", - написав він у соцмережі Facebook у понеділок.

При цьому Саакашвілі зазначив, що продовжує виконувати свої функції голови виконавчого комітету Національної ради реформ.

"Наразі я перебуваю в Україні й виконую свої функції голови виконавчого комітету Національної ради реформ. Ми готуємося до чергового засідання Нацради, на яке у нас є дуже важливий порядок денний. Ми запропонуємо на засіданні комплексні реформи надрокористування, підключення до електрики, судову реформу й реформу ДАБІ. Крім того, незабаром парламент розгляне запропоновані нами раніше реформу митниці, введення податку на виведений капітал і реформу приватизації. Також я продовжую поїздки Україною і працюю в штатному режимі", - написав він.

Саакашвілі наголосив, що не обирає між двома країнами: "Моя боротьба триває і тут, і там".

Як повідомлялося, Опозиційна грузинська партія, колишня партія влади "Єдиний національний рух" (ЄНР) ухвалила рішення висунути свого лідера Саакашвілі на посаду прем'єр-міністра країни.

Рішенням суду Грузії Саакашвілі заочно засуджений за декількома кримінальними провадженнями й перебуває в розшуку.

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані в бесіді з журналістами 28 серпня пообіцяла затримати Саакашвілі, в разі його повернення на батьківщину, і надати йому окрему камеру в тюрмі.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі наприкінці серпня своїм указом призначила проведення чергових парламентських виборів у республіці на 31 жовтня.

Центральна виборча комісія Грузії 4 вересня повідомила про завершення процесу реєстрації політичних партій, які виявили бажання взяти участь у парламентських виборах, реєстрацію пройшли 66 партій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА